Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Vacature vrijwillig NierNieuws redacteur

Wat begon als kleinschalig initiatief bereikt steeds meer lezers en is een van de 400 geautoriseerde nieuwsbronnen van Google Nieuws. NierNieuws wil graag doorgaan maar daarvoor zijn nog meer mensen nodig. Om te beginnen in de vrijwillige redactie.

De redacteur die wij zoeken:

  • Schrijft foutloos en prettig leesbaar Nederlands, bij voorkeur volgens het witte boekje;
  • Is goed in staat Engelstalige artikelen te lezen, te vertalen en zo nodig te herschrijven;
  • Kan als het even kan ook nog een andere vreemde taal lezen en begrijpen;
  • Heeft enige kennis van nieren, nierziekten en mogelijke behandelingen. Een medische achtergrond is niet strikt noodzakelijk;
  • Beschikt over een pc met internetverbinding;
  • Gaat graag achter nieuws aan of 'maakt' nieuws als dat nodig is;
  • Vindt het leuk om webteksten te schrijven;
  • Heeft een neus voor wat de bezoekers van NierNieuws interessant vinden en wil dit nieuws graag als eerste brengen.

Over het aantal uren dat je inzetbaar bent, of het aantal artikelen dat je schrijft kan worden overlegd. Behalve het schrijven van informatieve teksten, bestaat er ook de mogelijkheid je eigen mening te verwoorden in een redactioneel commentaar, of achtergrondartikelen te schrijven in de vorm van een special. Al onze redacteuren zijn vrijwilligers, maar we kunnen je wel een onkostenvergoeding geven als daar aanleidng voor is.

Als je niet beschikt over al deze capaciteiten tegelijk, maar het lijkt je wel leuk, op wat voor manier dan, ook een bijdrage te leveren aan NierNieuws, dan horen we dat ook heel graag.

Heb je vragen of ben je direct al geïnteresseerd? Stuur een mailtje met je vraag, of met je motivatie, relevante ervaring en contactgegevens naar redactie@niernieuws.nl.

sterren Nog geen reacties
Vrijwillige algemeen redacteur en columnist gezocht

Ter versterking van de redactie zijn vrijwilligers altijd van harte welkom. We zijn altijd op zoek naar redacteuren die op regelmatige basis kunnen schrijven over de onderwerpen waar NierNieuws het meest om bekend staat. Wetenschappelijk onderzoek, medicatie etc. Ook columnisten en correspondenten zijn altijd van harte welkom.

Op dit moment is er weer speciaal behoefte aan een

ALGEMEEN REDACTEUREN (M/V)
en een
COLUMNIST (M/V) 

die de denkbeelden van NierNieuws - in ieder geval voor het belangrijkste deel - kunnen onderschrijven. Voor beide vrijwillige functies geldt dat een eigen PC met internetverbinding noodzakelijk is. Net zoals een vlotte pen en een nieuwsgierig karakter. Bij NierNieuws zijn we er niet op uit wie dan ook onderuit te halen. In columns kan natuurlijk heel wat meer dan in redactionele artikelen, maar ons principe is voor alles wat geen opinie is: hoor en wederhoor en een zo zuiver mogelijke weergave van feiten. Elke redacteur moet bij vragen ook contact willen en kunnen zoeken met auteurs van wetenschappelijke artikelen of andere betrokkenen om waarde aan het NierNieuwsartikel toe te voegen.

Lees meer »

Privacystatement Stichting Niernieuws »

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT Stichting Niernieuws kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van Stichting Niernieuws, en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Stichting Niernieuws verstrekt.

Lees meer »

Colofon »

HoofdredactieMerel DercksenDietske van der Brugge       Jeroen van Setten Redactie Brenda de Coninck Dirk van Duijn Gerard Kok Mieneke Muntendam (ai) Shanty Sterke BeeldredactieAniko Sóos Columns en BlogsBrenda de Coninck CorrespondentenNanny Nooitgedagt - Marqueni (F)Helen Witney - Vaal (VK) Lex Hilhorst Patrick van Santvoort RedactiesecretariaatJoyce Rinsampessy Raad van AdviesProf.Dr Stefan P. Berger (nefroloog, UMC Groningen)Dr Willem Jan W.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier