Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Tijd voor het kerstmenu!

Door Redactie NierNieuws 

Doet u ook dit weekend de boodschappen voor de Kerst? En ziet u daar - eigenlijk - een beetje tegenop? Met ons kerstmenu, dat we samen met Aranka Wessels-Koning maakten, is dat niet nodig.

Traditioneel in een modern jasje, dat is altijd goed. En met die karren vol boodschappen valt het ook wel mee. Geen ingerediŽnten waarvoor u het halve land af moet zoeken. Het enige wat u hoeft te doen, is op tijd eraan te beginnen.†

Ons kerstmenu 2013 staat hier. Heeft u meer zin in een preigratin, coquilles, kalkoen of zelfgemaakte bitterkoekjespudding? Kies dan eens voor een van onze menu's uit eerdere jaren: nog net zo lekker!

Onder deze links vindt u de menu's uit 2008, 2009, 2011†en 2012.

Laat u ons weten wat u heeft gegeten en hoe het beviel?

sterren Gepubliceerd: vrijdag 20-12-2013 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Tijd voor het kerstmenu!

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier