Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Ter dood veroordeelde wil plotseling organen doneren

Door Jeroen van Setten 

Kort voordat Ronald Phillips in de Amerikaanse staat Ohio ter dood gebracht zou worden, heeft hij aangeboden zijn organen te doneren. Phillips zegt een nier te willen afstaan aan zijn moeder, die dialyseert, en zijn hart aan zijn zuster die op een harttransplantatie wacht. De executie is tot volgend jaar uitgesteld.

Niet iedereen vertrouwt de motivatie van Phillips, die al sinds 1993 op executie wacht vanwege verkrachting en moord op het driejarige dochtertje van zijn toenmalige vriendin, maar de executie is niettemin uitgesteld. De gouverneur van Ohio maakte minder dan 24 uur voor de geplande terechtstelling het uitstel bekend. In eerste instantie was de wens van de veertigjarige Phillips afgewezen omdat het verwezenlijken ervan te ingewikkeld zou zijn. De gouverneur heeft besloten dat er alsnog een onderzoek moet komen naar de haalbaarheid van de wens en heeft de executie uitgesteld tot 2 juli 2014.

Phillips deed zijn verzoek op maandag, dinsdag wezen de gevangenisautoriteiten het verzoek van de hand, maar nu is het uitstel dus toch een feit. Volgens Phillips’ advocaat is er geen sprake van een poging tot uitstel met de hoop op afstel, maar wil de man nog een laatste ultieme goede daad doen.

sterren Gepubliceerd: donderdag 14-11-2013
Bron: Diverse | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier