Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Schrijfster Sue Townsend overleden

Door Redactie NierNieuws 

De beroemde Britse schrijfster Sue Townsend is donderdag overleden. Townsend was de auteur van de boeken over Adrian Mole (13 3/4 jaar). Ze  had een aantal jaar geleden een niertransplantatie ondergaan.

Het eerste dagboek van toen nog puber Adrian Mole verscheen in 1982 en maakt Townsend wereldberoemd. De boeken, uiteindelijk een heel oeuvre rond de opgroeiende antiheld, zijn in bijna 30 talen vertaald. Wat minder algemeen bekend is, is dat de schrijfster diabetes had en als gevolg daarvan zowel blind was, als aan nierfalen leed. In 2009 kreeg ze een nier gedoneerd van een van haar zoons. Die sloeg niet direct aan, maar functioneerde uiteindelijk wel goed.

Sue Townsend is overleden aan een hartaanval, nadat haar gezondheid al enige tijd weer achteruit was gegaan. Ze bereikte de leeftijd van 68 jaar.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 12-04-2014 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier