Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Schadevergoeding geŽist vanwege verloren hobby

Door Redactie NierNieuws 

Volgens de Daily Mail heeft een Brits ouderpaar een reisorganisator aangeklaagd omdat hun dochter in 2012 een nier verloor als gevolg van een ongeluk in een vakantiepark. De reden die in het artikel staat: het meisje kan niet meer paardrijden.

Het Britse meisje Heidi-Ray Noble Steeples was acht toen het ongeval in augustus 2012 gebeurde op vakantie. Ze viel van een glijbaan en kwam daarbij zeer ongelukkig terecht op 'slecht geplaatste hekken'. De familie verbleef in een vakantieresort in het Turkse Oludeniz.

Door de val raakte een van de nieren van het meisje beschadigd. Die moest nog in Turkije verwijderd worden. Volgens de Engelse schandaalkrant eisen de ouders nu een schadevergoeding van reisorganisator Thomas Cook, omdat Heidi-Ray niet meer kan paardrijden terwijl dat haar grootste hobby was.

sterren Gepubliceerd: zondag 16-03-2014
Bron: Daily Mail | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Schadevergoeding geŽist vanwege verloren hobby

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier