Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Samen Sterk 2019

Wanneer: vrijdag 18-01-2019

Samen Sterk vindt in 2019 plaats op 18 januari, in Nieuwegein. Het evenement is een initiatief van de Nierpatiënten Vereniging Nederland en focust op de samenwerking tussen patiënt en zorgverlener. Die vormen dan ook samen de doelgroep.

Dit jaar staat de dag geheel in het teken van de Nierstichting Challenge: een project van de Nierstichting waarin gevraagd werd om concrete ideeën voor verbetering van de zorg voor patiënten met nierfalen. Tijdens Samen Sterk worden verschillende van deze uitgewerkte ideeën voor het voetlicht gebracht, zoals een app voor communicatie met patiënten die het Nederlands op een beperkt niveau beheersen, een methode om patiënten én verpleegkundigen beter met prikangst te leren omgaan en een beweegprogramma.

De dag begint met een lezing door prof. dr. Paul Iske over 'Briljante Mislukkingen' en eindigt met de uitreiking van de Maria ter Welle prijs. Het is voor het eerst dat deze prijs tijdens Samen Sterk wordt uitgereikt, eerder waren de Nederlandse Nefrologiedagen het podium. De opzet is dan ook veranderd: in plaats van een prijs om een bestaand initiatief verder te ontwikkelen, is het per ingang van dit jaar een oeuvreprijs voor een diëtist, maatschappelijk werker of verpleegkundige, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 2.000 euro dat besteed kan worden aan opleidingen of congressen voor vakmatige en/of persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast krijgt de winnaar een medaille van de Willem Kolff Stichting.

Samen Sterk: vrijdag 18 januari 2019, 9.30 - 16.00 uur

Locatie: NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein

sterren Gepubliceerd: maandag 31-12-2018 | Nog geen reacties
Een ijskoude

‘Ik heb Katinka gesproken op de Wetenschapsdag. Weet jij dat ze haar postmortale nier al 40 jaar heeft? Ik wist niet wat ik hoorde! Heerlijk om met lotgenoten te praten. Daar put ik altijd hoop uit, uit zulke verhalen.’ Mijn man knikt. ‘Ze vertelde dat ze naar een huidcentrum in Amsterdam gaat en dat ze daar heel tevreden over is. Doordat ze al zolang immunosuppressiva slikt, heeft ze onregelmatigheden op haar huid gekregen, die daar worden behandeld. Ik zou daar ook weleens naartoe willen. Ik krijg ook plekjes die er eerst niet waren. Wat denk jij?’ ‘Ik zou gaan’ zegt mijn wederhelft. ‘Iedere getransplanteerde gaat toch één keer per jaar naar een dermatoloog?’

Lees meer »

Maria ter Welle prijs 2019 naar twee winnaars »

Trijntje Kok-Steenbergen (diëtist uit het UMC Groningen) en Magda van Loon (verpleegkundig specialist in het Maastricht UMC+) zijn de winnaars van de Maria ter Welle Prijs 2019. Zij ontvangen deze prijs voor hun jarenlange en intensieve inzet in de nierzorg. De prijs is een initiatief van de Nierstichting in samenwerking met de Willem Kolff Stichting met als doel verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten werkzaam in de nierzorg te eren. Er waren twaalf genomineerden.

Lees meer »

Vrij goede resultaten donatie na hartstilstand buiten ziekenhuis  »

Om het aantal beschikbare donornieren te vergroten, staan sommige landen transplantatie van donornieren na 'onverwachte circulatiestilstand' toe. Transplantatie is in zo'n geval complexer dan anders, en wordt daarom niet overal toegepast, maar bijvoorbeeld wel in Spanje en Nederland. Uit recent Spaans onderzoek blijkt dat het gebruik van donornieren na een onverwachte circulatiestilstand acceptabele resultaten oplevert.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier