Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Samen Sterk 2019

Wanneer: vrijdag 18-01-2019

Samen Sterk vindt in 2019 plaats op 18 januari, in Nieuwegein. Het evenement is een initiatief van de Nierpatiënten Vereniging Nederland en focust op de samenwerking tussen patiënt en zorgverlener. Die vormen dan ook samen de doelgroep.

Dit jaar staat de dag geheel in het teken van de Nierstichting Challenge: een project van de Nierstichting waarin gevraagd werd om concrete ideeën voor verbetering van de zorg voor patiënten met nierfalen. Tijdens Samen Sterk worden verschillende van deze uitgewerkte ideeën voor het voetlicht gebracht, zoals een app voor communicatie met patiënten die het Nederlands op een beperkt niveau beheersen, een methode om patiënten én verpleegkundigen beter met prikangst te leren omgaan en een beweegprogramma.

De dag begint met een lezing door prof. dr. Paul Iske over 'Briljante Mislukkingen' en eindigt met de uitreiking van de Maria ter Welle prijs. Het is voor het eerst dat deze prijs tijdens Samen Sterk wordt uitgereikt, eerder waren de Nederlandse Nefrologiedagen het podium. De opzet is dan ook veranderd: in plaats van een prijs om een bestaand initiatief verder te ontwikkelen, is het per ingang van dit jaar een oeuvreprijs voor een diëtist, maatschappelijk werker of verpleegkundige, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 2.000 euro dat besteed kan worden aan opleidingen of congressen voor vakmatige en/of persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast krijgt de winnaar een medaille van de Willem Kolff Stichting.

Samen Sterk: vrijdag 18 januari 2019, 9.30 - 16.00 uur

Locatie: NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein

sterren Gepubliceerd: maandag 31-12-2018 | Nog geen reacties
Wetenschapsdag 2019

Inmiddels traditiegetrouw vinden de Wetenschapsdag en de wetenschappelijke najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) plaats op de laatste vrijdag voor de vroegste herfstvakantie: 11 oktober. De Wetenschapsdag wordt dit jaar georganiseerd door de NFN, NierNieuws, Nierpatiënten Vereniging Nederland en de Nierstichting.

Het programma wordt deze zomer bekend gemaakt, dan is het ook mogelijk om in te schrijven. Vast een tipje van de sluier: je zult voordrachten kunnen volgen over uiteenlopende onderwerpen als vitamine K-tekort, de inzet van kunstmatige intelligentie en over veroudering van niercellen en wat eraan gedaan kan worden om te zorgen dat dit de nierfunctie niet (verder) negatief beïnvloedt. En: stel al je vragen over de stand van de ontwikkeling van een volledig nieuw concept voor peritoneale dialyse!

Zet 11 oktober in je agenda en houd onze site en sociale media in de gaten voor wanneer de inschrijving opent. Zoals elk jaar hebben we accreditatie aangevraagd voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkenden en diëtisten.

Wisselwerking: 'behandeling hoge bloeddruk wél zinvol' »

In het tv-programma Radar werd onlangs aandacht besteed aan bloeddrukbehandeling. In het programma (en op de website daarvan) werd verschillende malen gesteld dat veel mensen onnodig bloeddrukverlagende medicijnen slikken. Dit geeft ten onrechte de indruk dat bloeddrukbehandeling zinloos is.

Lees meer »

Amerikaanse diabetesrichtlijnen voor nierbescherming aangepast  »

Een onderzoek naar het effect van het medicijn canagliflozine op diabetespatiënten met een licht tot matig gestoorde nierfunctie, is voortijdig gestopt omdat de resultaten zó goed waren dat de American Diabetes Assocation onmiddellijk haar richtlijnen voor de behandeling van diabetes type 2 heeft aangepast.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier