Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Prijs voor bedenkster oefentherapie voor nierpatiŽnten

De Britse fysiotherapeut Sharlene Greenwood heeft een prijs ontvangen van de British Renal Society. Ze kreeg de†Donna Lamping Multidisciplinary Team Researcher Award als waardering voor haar inspanningen oefentherapie speciaal voor nierpatiŽnten te ontwikkelen.

Greenwood werkt als fysiotherapeut in het King's College Hospital in Londen en heeft oefentherapie en revalidatie voor nierpatiŽnten als aandachtspunt. Ze begon met een aantal eenvoudige oefenklassen per week. Inmiddels zijn die uitgegroeid tot een twaalf weken durend gesuperviseerd programma. De nierafdeling van King's College Hospital is daarmee de enige grote nefrologieafdeling in het Verenigd Koninkrijk die een dergelijk revalidatieprogramma voor nierpatiŽnten heeft, schrijft de Chartered Society of Physiotherapy.

Behalve met het ontwikkelen en uitvoeren van oefenprogramma's, houdt Greenwood zich ook bezig met onderzoek naar de effecten hiervan. Dat heeft ertoe geleid dat ze sinds afgelopen jaar de eerste niet-medicus is die een klinische studie van het UK Kidney Research Consortium leidt. Daarnaast leidt ze een vier jaar durende studie die gefinancierd wordt door het†National Institute for Health Research. Dit onderzoek richt zich op het effect van dialysefietsen, wat in het Verenigd Koninkrijk lang niet zo gebruikelijk is als in Nederland.

De Donna Lamping Multidisciplinary Team Researcher Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de niergemeenschap. Onderdeel van de prijs is dat Greenwood op 28 april, tijdens een congres van de British Renal Society, een lezing houdt.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 06-01-2017
Bron: CSP | Nog geen reacties
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »


Dialysefietsen in Ziekenhuis Gelderse Vallei (2013)

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier