Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Opnieuw wijziging in top Dianet

Door Redactie NierNieuws 

Dianet krijgt per 1 februari 2017 weer een directeur bedrijfsvoering, Michel van der Voort. Op dit moment is er een interim directeur, Sieb Hagoort, omdat Martin van der Vat, die ook financieel directeur was, in september was vertrokken. Van der Vat is gaan werken bij de Fundashon Mariadal op Bonaire. Kortgeleden nam Wendela Hingst (voorheen KNMG) de functie van bestuurder van Dianet over van Iet Kooy, die met pensioen gaat. 

Michel van der Voort heeft zijn ervaring in de zorgsector opgedaan in het UMC Utrecht en het AMC in financiële en bedrijfsvoeringsfuncties. Sinds 2011 was hij hoofd Bedrijfsbureau in het UMC Utrecht. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Zorggroep de Vechtstreek.  De nieuwe directeur bedrijfsvoering studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht en Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business University.

'Alle kennis en ervaring die ik heb mogen opdoen in het UMC Utrecht hoop ik nu in de volle breedte in te kunnen zetten bij Dianet. Het bijdragen aan een hoge patiënttevredenheid en aan het leveren van hoogwaardige zorg zijn voor mij belangrijke drijfveren om in deze sector te werken,' zegt Van der Voort in een persbericht van Dianet. Hij maakt de komende tijd alvast kennis met de Dianet-organisatie. 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 22-11-2016 | Nog geen reacties
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf Ė Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs Ä 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »


Opnieuw wijziging in top Dianet

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier