Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Opnieuw wijziging in top Dianet

Door Redactie NierNieuws 

Dianet krijgt per 1 februari 2017 weer een directeur bedrijfsvoering, Michel van der Voort. Op dit moment is er een interim directeur, Sieb Hagoort, omdat Martin van der Vat, die ook financieel directeur was, in september was vertrokken. Van der Vat is gaan werken bij de Fundashon Mariadal op Bonaire. Kortgeleden nam Wendela Hingst (voorheen KNMG) de functie van bestuurder van Dianet over van Iet Kooy, die met pensioen gaat. 

Michel van der Voort heeft zijn ervaring in de zorgsector opgedaan in het UMC Utrecht en het AMC in financiële en bedrijfsvoeringsfuncties. Sinds 2011 was hij hoofd Bedrijfsbureau in het UMC Utrecht. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Zorggroep de Vechtstreek.  De nieuwe directeur bedrijfsvoering studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht en Bedrijfskunde aan de Nyenrode Business University.

'Alle kennis en ervaring die ik heb mogen opdoen in het UMC Utrecht hoop ik nu in de volle breedte in te kunnen zetten bij Dianet. Het bijdragen aan een hoge patiënttevredenheid en aan het leveren van hoogwaardige zorg zijn voor mij belangrijke drijfveren om in deze sector te werken,' zegt Van der Voort in een persbericht van Dianet. Hij maakt de komende tijd alvast kennis met de Dianet-organisatie. 

sterren Gepubliceerd: dinsdag 22-11-2016 | Nog geen reacties
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »


Opnieuw wijziging in top Dianet

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier