Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Opnamestop verpleegafdeling nefrologie Arnhems ziekenhuis

Door Redactie NierNieuws 

De verpleegafdeling Nefrologie van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft tijdelijk een opnamestop ingesteld. Aanleiding is de vondst van de ziekenhuisbacterie VRE bij vier nierpatiënten. De bacterie kan bij mensen met een verminderde weerstand een infectie veroorzaken. 

Vancomycine Resistente Enterokok (VRE) is een bacterie in de darmen die ongevoelig is voor behandeling met antibiotica. De bacterie verspreidt zich via direct contact (voornamelijk via de handen). De VRE-bacterie is niet gevaarlijk voor gezonde mensen, maar kan bij mensen met een verminderde weerstand een infectie veroorzaken. 

Gedurende de opnamestop wordt de afdeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Patiënten die momenteel op de afdeling liggen, worden in isolatie verpleegd. Er zijn kweken gezet om te testen op de bacterie. Mensen die de afgelopen tijd in contact zijn geweest met de vier besmette patiënten en inmiddels thuis of elders zijn, krijgen een brief met het verzoek zich te laten onderzoeken.

De verpleegafdeling Nefrologie blijft voor bezoek gewoon toegankelijk. Daar waar nodig, wordt er wel gewezen op extra hygiënemaatregelen. 

sterren Gepubliceerd: donderdag 29-12-2016 | Nog geen reacties
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier