Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Ontwikkeling medicijn acuut nierfalen in stroomversnelling

Door Redactie NierNieuws 

Het Nederlandse biotechbedrijf AM Pharma heeft deze week van de Amerikaanse FDA toestemming gekregen voor een snelle procedure om verder onderzoek te doen naar een middel tegen acuut nierfalen. Dat schrijft het Pharmaceutisch Weekblad. In westerse landen overlijden elk jaar 700.000 mensen aan nierfalen.

De FDA nam het besluit omdat het eerste deel van een fase-II-studie naar ontstekingsremmers bij 120 patiënten met succes was afgerond. AM Pharma heeft een recombinant humaan alkalisch fosfatase (recAP) in ontwikkeling. AM Pharma gaat nu minimaal 170 patiënten uit West-Europa en de Verenigde Staten betrekken bij verder onderzoek.  

Als deze trial ook goed verloopt, komt een overname door het farmaceutische bedrijf Pfizer dichtbij. Dat bedrijf heeft al een minderheidsbelang in het Bunnikse bedrijf en heeft een optie om AM Pharma over te nemen voor € 530 miljoen als het middel succesvol is.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 03-05-2016
Bron: Pharmaceutisch Weekblad | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • aubroeck glenda, moorsel ...belgie
    25-05-2016 22:44

    bij deze wil ik graag meer op de hoogte gebracht worden als dit kan over dit artikel...ik heb een onbekende nierziekte reeds 4 jaar....plots begonnen en geen erfelijkheid in de familie , waar ze in het onze lieve vrouwziekenhuis te aalst ook leuven en gent er niet meer wijs uit geraken....ik heb al tal plasmaferese,s behandelingen gehad en ook nu deze werken niet meer...heb ook mabthera gekregen ook dit bleek niet te helpen ik ben radeloos en ondertussen gaat mijn nierfuntcie achteruit ik sta nog op 19% hoop dat zo iemand mij en de dokters verder kan helpen in mijn
    medisch dossier....mvg aubroeck glenda
Hogere sterfte niertransplantatiepatiŽnten die maagzuurremmers gebruiken

Door Rosa Wouda - Een interview met arts-onderzoeker Rianne Douwes en nefroloog Stephan Bakker van het UMCG over hun onderzoek naar het verband tussen het gebruik van maagzuurremmers en sterfte na niertransplantatie.

Rianne heeft geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Groningen. Tijdens haar studie was ze lid van het Prometheus-Nierteam, waardoor haar interesse in wetenschappelijk onderzoek en transplantatiegeneeskunde groeide. Haar laatste coschap heeft ze gedaan op de afdeling maag-, darm- en leverziekten. Sinds ruim drie jaar werkt zij als arts-onderzoeker voor de TransplantLines studie; een grootschalig onderzoek, langlopend onder in het UMCG getransplanteerde patiŽnten, onder leiding van prof. dr. Bakker. Passend bij haar interesse in de transplantatiegeneeskunde, alsmede het maagdarmstelsel, doet zij nu onderzoek naar het gebruik van maagzuurremmers bij patiŽnten met een niertransplantatie.

Lees meer »

Verfijndere behandeling ANCA-vasculitis stap dichterbij »

Van de Late Breaking Clinical Trials die tijdens het ERA-EDTA congres gepresenteerd zijn, hebben er twee betrekking op ANCA-vasculitis. Zowel met betrekking tot het terugdringen van een actieve aanval, als het voorkomen van een terugval is in Cambridge medicijnonderzoek gedaan dat een stap in de richting zet van meer op de patiënt afgestemde behandeling. Late Breaking Clinical Trials (LBCTs) zijn, zoals de naam al zegt, klinische studies, dus uitgevoerd onder patiënten.

Lees meer »

Kunnen ouderen met minder medicatie toe?  »

Ouderen die een nieuwe nier krijgen hebben veel minder vaak een afstoting dan jonge mensen. Als ze de eerste drie maanden na de transplantatie geen afstoting hebben gehad, dan is de kans ook klein dat dat nog gaat gebeuren. Dat ouderen minder vaak een afstoting hebben komt waarschijnlijk vooral doordat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ouderen krijgen echter doorgaans wel dezelfde hoeveelheid medicatie als jongere mensen.

Lees meer »


Ontwikkeling medicijn acuut nierfalen in stroomversnelling

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier