Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NVN Vakantiebeurs 2.0

Wanneer: zaterdag 25-01-2014

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn.

Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014!

Voor leden is deze dag gratis. Niet-leden van de NVN betalen een eigen bijdrage van € 25,-. Niet-leden met een partner die lid is betalen € 12,50. Het uitgebreide programma en een inschrijfformulier vindt u op de NVN-site.  Let op! Deze dag is volgens de NVN-site volgeboekt!

Vakantiedag NVN: zaterdag 25 januari 2014; 9:30 - 16:30 uur

Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

sterren Gepubliceerd: dinsdag 10-12-2013
Bron: NVN | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • henk van donk, sauwerd
    24-01-2014 12:24

    Behoorlijk onduidelijk dat je je verplicht moet aanmelden! Jammer dat ik er niet naar toe kan. Zocht het adres en zag dat ik mij niet meer kon aanmelden. Een slechte zaak! Aanmelden zou tot een uur van tevoren nog moeten kunnen. Aanmelden is sowieso belachelijk.
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

Belgische nierpatiënten georganiseerd op vakantie naar Benidorm  »

Vijfentwintig Belgische nierpatiënten en ongeveer evenveel familieleden vertrokken vannacht op vakantie naar Benidorm. Voor hun medische begeleiding kunnen ze rekenen op hun vertrouwde nefroloog en vier gespecialiseerde verpleegkundigen. Op woensdag 29 mei wacht een welkomstcomité hen ’s middags weer op in het AZ Maria Middelares ziekenhuis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier