Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nu ook vakantiedialyse in regio Eindhoven

Door Jeroen van Setten 

Dankzij een uitbreiding van het aantal dialyseplaatsen is het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven en Veldhoven opnieuw gestart met het aanbieden van vakantiedialyse. Mensen kunnen voortaan dus op vakantie in De Peel of De Kempen ondanks hun afhankelijkheid van nierdialyse.

Hemodialysepatiënten op vakantie zijn afhankelijk van een dialysecentrum in de omgeving van hun vakantielocatie, omdat ze meestal 3 maal per week gedurende een aantal uren moeten worden behandeld. De dialyse moet tenslotte altijd doorgaan, ook tijdens vakantie. Helaas was dit door het tekort aan het aantal dialyseplaatsen in deze Brabantse regio niet altijd mogelijk.

Het Máxima Medisch Centrum biedt nu weer vakantiedialyse aan op de beide locaties van het ziekenhuis, Eindhoven en Veldhoven. De service is beschikbaar voor mensen uit zowel eigen land als het buitenland. Uitgangspunt is wel dat de patiënt stabiel is, een goede vaattoegang heeft en de dialysebehandeling over het algemeen goed doorstaat. In Veldhoven wordt gedialyseerd van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.30 uur. De dialyseafdeling van MMC locatie Eindhoven is maandag, woensdag en vrijdag op dezelfde tijden open.

Het MMC biedt 8 dialyseplaatsen in Eindhoven en 32 in Veldhoven.

sterren Gepubliceerd: woensdag 09-03-2011
Bron: Máxima Medisch Centrum | Nog geen reacties
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier