Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nieuwe website Friese dialysecentra

Door Jeroen van Setten 

De opvallende portaalwebsite 'Dialysecentra in Fryslân' biedt uitgebreide informatie over de drie dialysecentra van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) in Kollum, Leeuwarden en Heerenveen.

De drie centra presenteren zichzelf op de site en bieden daarnaast gezamenlijk nieuwsberichten en informatie over bijvoorbeeld vakantiedialyse aan. Op dat gebied is er heel veel informatie over arrangementen onder het motto 'Vakantie in Friesland, u bent van harte welkom!'

De bezoeker kan doorklikken naar pagina's van het MCL in Leeuwarden, Súdhaghe in Heerenveen en Meckama State in Kollum. Alle drie de centra vallen onder het MCL maar hebben een eigen signatuur. Súdhage is bijvoorbeeld min of meer als een huiskamer ingericht. In de ontvangsthal bevindt zich zelfs een boekenwand. Ook in Kollum hang een huiselijke sfeer.

De laatste twee centra in het bijzonder richten zich op vakantiedialyse, waarvoor op de site veel ruimte is gemaakt. Súdhage in Heerenveen biedt zelfs geheel verzorgde dialysevakanties, die zijn ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde Friese recreatiebedrijven.

sterren Gepubliceerd: zondag 15-05-2011 | Nog geen reacties
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier