Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nieuwe app verbetert leefstijl nierpatiŽnten

Door Merel Dercksen 

'Stel jezelf doelen om je leefstijl te verbeteren.' Op het grote podium van de Nederlandse Nierdag 2014 presenteert Andrea Nijhuis van de Nierstichting een nieuwe app, Coach4Life. De organisatie heeft de app ontwikkeld in samenspraak met patiënten.

'Wij zien de app als een steuntje in de rug, voor mensen die hun leefstijl willen aanpassen. De doelen die je jezelf stelt zijn voor iedereen persoonlijk. De een wil zo gezond mogelijk oud worden, de ander wil voldoende energie hebben om met de kleinkinderen op stap te gaan.' Je kunt je eigen doelen invoeren in de app waar je in kleine stapjes aan werkt. 

Coach4Life stimuleert, coacht en beloont je hierbij. Je gestelde doel is een ei, dat steeds als je aan je doel werkt iets verder uitkomt. Als je het behaald hebt komt er een vogel uit. Baranov (zie foto) is je persoonlijke coach die feedback en tips geeft. 

Elk stapje dat je zet levert nog muntjes op. De beloning aan het eind: met voldoende muntjes en vogels speel je de sterren van de hemel bij je eigen orkest. De app biedt verder nog de mogelijkheid om medicijnherinneringen in te stellen. 

De ap is beschikbaar voor iOs en Android. Vanaf maandag 6 oktober is de introductiefilm via de website van de Nierstichting beschikbaar.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 04-10-2014 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Nieuwe app verbetert leefstijl nierpatiŽnten

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier