Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nieuwe app verbetert leefstijl nierpatiŽnten

Door Merel Dercksen 

'Stel jezelf doelen om je leefstijl te verbeteren.' Op het grote podium van de Nederlandse Nierdag 2014 presenteert Andrea Nijhuis van de Nierstichting een nieuwe app, Coach4Life. De organisatie heeft de app ontwikkeld in samenspraak met patiënten.

'Wij zien de app als een steuntje in de rug, voor mensen die hun leefstijl willen aanpassen. De doelen die je jezelf stelt zijn voor iedereen persoonlijk. De een wil zo gezond mogelijk oud worden, de ander wil voldoende energie hebben om met de kleinkinderen op stap te gaan.' Je kunt je eigen doelen invoeren in de app waar je in kleine stapjes aan werkt. 

Coach4Life stimuleert, coacht en beloont je hierbij. Je gestelde doel is een ei, dat steeds als je aan je doel werkt iets verder uitkomt. Als je het behaald hebt komt er een vogel uit. Baranov (zie foto) is je persoonlijke coach die feedback en tips geeft. 

Elk stapje dat je zet levert nog muntjes op. De beloning aan het eind: met voldoende muntjes en vogels speel je de sterren van de hemel bij je eigen orkest. De app biedt verder nog de mogelijkheid om medicijnherinneringen in te stellen. 

De ap is beschikbaar voor iOs en Android. Vanaf maandag 6 oktober is de introductiefilm via de website van de Nierstichting beschikbaar.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 04-10-2014 | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


Nieuwe app verbetert leefstijl nierpatiŽnten

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier