Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nieuwe app verbetert leefstijl nierpatiŽnten

Door Merel Dercksen 

'Stel jezelf doelen om je leefstijl te verbeteren.' Op het grote podium van de Nederlandse Nierdag 2014 presenteert Andrea Nijhuis van de Nierstichting een nieuwe app, Coach4Life. De organisatie heeft de app ontwikkeld in samenspraak met patiënten.

'Wij zien de app als een steuntje in de rug, voor mensen die hun leefstijl willen aanpassen. De doelen die je jezelf stelt zijn voor iedereen persoonlijk. De een wil zo gezond mogelijk oud worden, de ander wil voldoende energie hebben om met de kleinkinderen op stap te gaan.' Je kunt je eigen doelen invoeren in de app waar je in kleine stapjes aan werkt. 

Coach4Life stimuleert, coacht en beloont je hierbij. Je gestelde doel is een ei, dat steeds als je aan je doel werkt iets verder uitkomt. Als je het behaald hebt komt er een vogel uit. Baranov (zie foto) is je persoonlijke coach die feedback en tips geeft. 

Elk stapje dat je zet levert nog muntjes op. De beloning aan het eind: met voldoende muntjes en vogels speel je de sterren van de hemel bij je eigen orkest. De app biedt verder nog de mogelijkheid om medicijnherinneringen in te stellen. 

De ap is beschikbaar voor iOs en Android. Vanaf maandag 6 oktober is de introductiefilm via de website van de Nierstichting beschikbaar.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 04-10-2014 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »


Nieuwe app verbetert leefstijl nierpatiŽnten

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier