Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nierstenen als eindejaarsbonus

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

De Nederlander vertrouwt de bankiers niet meer en zou het liefst zijn geld onder zijn matras bewaren. Dat is erg. Maar het kan nog erger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het imago van zorgverzekeraars nog een graadje beroerder is.

Dat is geen prettig signaal en daar zouden die verzekeraars dan ook eens goed bij stil moeten staan. Menzis (op drie na de slechtste in het onderzoek) heeft dat begrepen. Ze schrikken van de cijfers. En ook Ohra (op een na de slechtste) voelt nattigheid. 'We zijn inderdaad nog niet op het juiste niveau'.

Maar Agis (op twee na de zwakste) neemt het hele onderzoek niet serieus. 'Het klopt van geen kant', zegt een woordvoerder. Ze waren bij deze zorgverzekeraar waarschijnlijk zo druk met hun nieuwste plannetje, dat er even geen tijd was voor dit soort kletspraat. Agis gaat haar imago namelijk verbeteren door geld uit te delen.

De Agis-klant die nierstenen krijgt en die laat vergruizen in een door de zorgverzekeraar uitverkoren ziekenhuis, krijgt zijn verplichte eigen bijdrage van 155 euro terug! Sterker nog, als hij die 155 euro al is kwijtgeraakt aan andere onplezierige behandelingen in datzelfde jaar, krijgt hij dat hele bedrag achteraf terug. Als dat geen imagoverbetering geeft. We kunnen dus heel veel nierstenen verwachten rond Kerstmis 2009. Althans in de Randstad.

Want de vijf uitverkoren ziekenhuizen (volgens Agis op kwaliteit uitgezocht, maar waarschijnlijk alles bij elkaar genomen ook de goedkoopste) staan in Amsterdam, Amersfoort en Nieuwegein. Agis zegt dat al haar klanten altijd vrij zijn zelf een ziekenhuis te kiezen. Maar voor iemand die in Maastricht woont zit die lekkere kerstvergruizingsbonus er, alleen al door de reiskosten, natuurlijk niet in.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 07-04-2009 | Nog geen reacties
Wie wil er nou een nierpatiŽnt 'cadeau'?

Redactioneel

Nierpatiënt Wim Altena is door de Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) 'cadeau' gedaan aan PvdA-tweedekamerlid Henk Nijboer. Ook zes andere politici kregen een, chronisch zieke, patiënt cadeau. Een aardig idee, zou je zo zeggen en, eerlijk is eerlijk, het genereert wel weer de nodige publiciteit. Maar gaat het ook iets uitmaken? 

De Patiëntenfederatie Nederland is de koepelorganisatie van patiëntenorganisaties. Deze koepel is niet zoals je zou verwachten een zelfstandig door de leden betaald orgaan, maar in feite onderdeel van het ministerie van VWS. Demissionair minister Schippers (VVD) van VWS bestuurt zoals bekend, vooral de kosten in de zorg met ijzeren hand. Ze doet dat op een manier die heel veel, vooral linkse, partijen niet erg aanspreekt en ook bij veel zorgverleners en patiënten niet zo in de smaak valt. 

Lees meer »

ADR: zachte feiten en harde meningen »

Redactioneel Voor- en tegenstanders van een geen-bezwaarsysteem voor orgaandonatie bevechten elkaar te vuur en te zwaard. We ontvangen letterlijk dagelijks e-mails van voor- en tegenstanders die allemaal even overtuigd zijn van hun enige gelijk. De vrijwel fifty-fifty uitslag van de stemming in de Tweede Kamer over het wetsontwerp van Pia Dijkstra (D66) voor invoering van een ADR-systeem maakt de scheiding der geesten duidelijk zichtbaar.

Lees meer »

Wie het weet mag het zeggen »

Redactioneel Natuurlijk wil het niet zoveel zeggen, al die NEE-registreerders tijdens de afgelopen Donorweek. Maar het is wel een signaal. Jezelf voorhouden dat uit onderzoeken is gebleken dat 62 procent van de Nederlanders voor orgaandonatie en 'dus ook 38% tegen' is, betekent vertrouwen op resultaten uit het verleden. En die geven zoals we weten geen enkele garantie voor de toekomst.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier