Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NierNieuwslezers kunnen zondag naar TV-opnames Andrť Bek

Door Redactie NierNieuws 

Aanstaande zondag zijn de opnames voor het TV-programma 'Recht uit het Hart', waar onder anderen André Bek zijn verhaal vertelt. Bek heeft inmiddels al vier keer een nier ontvangen, steeds van een levende donor in zijn directe omgeving. Hierover schreef hij het boek 'Dansen in het zand', dat in 2008 uitkwam. En... lezers van NierNieuws kunnen bij deze opnames aanwezig zijn!

De opnamedag is in tweeën gedeeld, tijdens elk deel worden de opnames van drie sprekers gemaakt. 's Middags is een van hen André Bek. De opnames vinden plaats in een intieme sfeer, onder begeleiding van Anita Witzier. Het publiek heeft een actieve rol, en mag vragen stellen.

Heeft u altijd al eens een TV-opname willen bijwonen? Of droomt u ervan Anita Witzier live aan het werk te zien? Wilt u van André Bek horen hoe het is om steeds opnieuw een kans op nieuw leven te krijgen - én te grijpen? Meld u dan aan via het inschrijfformulier. Twijfel niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt.

De opnames vinden plaats op zondag 22 december in het Mediacafé, Pazzanistraat 8, 1014 DB te Amsterdam. Dat is op het terrein van de Westergasfabriek. Het middagdeel loopt van 13:00 tot 16:30 uur. Deelname is gratis, inclusief twee consumptiebonnen en een snack. Let op: aanmelden is verplicht!

Alle afleveringen die zondag opgenomen worden, worden volgende week uitgezonden, op 25, 26 en 27 december.

sterren Gepubliceerd: woensdag 18-12-2013 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »


NierNieuwslezers kunnen zondag naar TV-opnames Andrť Bek

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier