Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'NierNieuws mag wel wat kritischer'

Door Merel Dercksen en Dietske van der Brugge 

Redactioneel commentaar

Uit de huidige peiling op NierNieuws blijkt dat bijna twee derde van de mensen die gereageerd hebben, vindt dat onze artikelen wel wat kritischer mogen. Maar wat verstaat u daar precies onder? Heeft u een uitgesproken mening over NierNieuws? Laat het ons weten!

Bij welke onderwerpen mist u kritische berichtgeving of commentaar? Wilt u vooral kritischer stukken of bedoelt u met een ja-stem dat u het leuk of interessant zou vinden als wij sleutelfiguren in de nierwereld vragen om een kort commentaar op artikelen over bepaalde onderwerpen? Of vindt u NierNieuws te breed georiënteerd en wilt u een selectievere onderwerpkeuze?

Laat ons weten waarom u NierNieuws leest, waarom u 'ja' heeft gestemd, of juist waarom u het wel goed vindt zoals het nu is. Dat kan door te reageren onderaan dit artikel, of door een e-mail te sturen naar de redactie.

Heeft u niet zo'n uitgesproken mening over NierNieuws, maar wel over een specifiek niergerelateerd onderwerp? Maak dan gebruik van de mogelijkheid een artikel in te zenden voor onze rubriek 'De Opvatting'.

Wij horen graag van u!

Namens de redactie,
Merel Dercksen.

sterren Gepubliceerd: woensdag 11-05-2011 | Reacties (4)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Aranka, stabroek
  16-05-2011 14:23

  Persť kritischer in de nieuwsberichten is imho niet nodig maar wat ik bijvoorbeeld wel verhelderend zou vinden is t lezen van commentaar erop door mensen die verstand van zaken hebben.

  Wat Gerard uit Dordrecht verder zegt lijkt me ook wel wat: via de site zoutarme/zoutvrije producten te kunnen kopen. Als je in de winkels kijkt valt t best tegen wat er verkocht wordt, of moet je flink zoeken. 1 plek waar je sowieso terecht kan zou misschien voor veel mensen wel handig zijn.

 • Amber
  11-05-2011 22:40

  Beste A.
  Je kunt maar 1 keer stemmen in elke poll en waarschijnlijk heb jij dat hier al gedaan. Andere mensen (die nog niet gestemd hebben) zorgen waarschijnlijk voor de fluctuaties die jij ziet. Het aantal stemmers neemt dus ook toe, maar dat aantal staat er niet bij, alleen percentages.Ik geloof trouwens niet dat dat iets met de huisregels te maken heeft.
  Hoop dat dit helpt.
  Groetjes,
  Amber.

 • A., B.
  11-05-2011 19:22

  Zonder dat stemmen nog mogelijk is, zie ik de uitslag al een tijd fluctueren. In het voordeel van NN nogwel! Toevallig? Ik denk het dus niet. Ik ken de huisregels...

 • Gerard, Dordrecht
  11-05-2011 18:43

  Ik ben, als predialyse-nierpatient, een trouwe lezer van de niernieuws berichten. De kwaliteit vind ik goed. Dank, dank!!
  Wel moet het mij van het hart dat ik de webwinkel nogal knullig vind. De mogelijkheid om, bijvoorbeeld, via de webwinkel gehaktkruiden zonder zout te kunnen kopen spreekt me meer aan dan het gedoe met mokken.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard Spoelstra
Wie wil er nou een nierpatiŽnt 'cadeau'?

Redactioneel

Nierpatiënt Wim Altena is door de Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) 'cadeau' gedaan aan PvdA-tweedekamerlid Henk Nijboer. Ook zes andere politici kregen een, chronisch zieke, patiënt cadeau. Een aardig idee, zou je zo zeggen en, eerlijk is eerlijk, het genereert wel weer de nodige publiciteit. Maar gaat het ook iets uitmaken? 

De Patiëntenfederatie Nederland is de koepelorganisatie van patiëntenorganisaties. Deze koepel is niet zoals je zou verwachten een zelfstandig door de leden betaald orgaan, maar in feite onderdeel van het ministerie van VWS. Demissionair minister Schippers (VVD) van VWS bestuurt zoals bekend, vooral de kosten in de zorg met ijzeren hand. Ze doet dat op een manier die heel veel, vooral linkse, partijen niet erg aanspreekt en ook bij veel zorgverleners en patiënten niet zo in de smaak valt. 

Lees meer »

ADR: zachte feiten en harde meningen »

Redactioneel Voor- en tegenstanders van een geen-bezwaarsysteem voor orgaandonatie bevechten elkaar te vuur en te zwaard. We ontvangen letterlijk dagelijks e-mails van voor- en tegenstanders die allemaal even overtuigd zijn van hun enige gelijk. De vrijwel fifty-fifty uitslag van de stemming in de Tweede Kamer over het wetsontwerp van Pia Dijkstra (D66) voor invoering van een ADR-systeem maakt de scheiding der geesten duidelijk zichtbaar.

Lees meer »

Wie het weet mag het zeggen »

Redactioneel Natuurlijk wil het niet zoveel zeggen, al die NEE-registreerders tijdens de afgelopen Donorweek. Maar het is wel een signaal. Jezelf voorhouden dat uit onderzoeken is gebleken dat 62 procent van de Nederlanders voor orgaandonatie en 'dus ook 38% tegen' is, betekent vertrouwen op resultaten uit het verleden. En die geven zoals we weten geen enkele garantie voor de toekomst.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier