Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nier doneren mag niet: ter dood veroordeelde moet fit zijn voor executie

Door Jeroen van Setten 

Het verzoek van een veroordeelde kindermoordenaar om organen te doneren aan familieleden is door de rechtbank in Ohio afgewezen. De ter dood veroordeelde Ronald Phillips zou dan niet voldoende tijd meer hebben om te herstellen voor zijn executie deze zomer.  

De operatie zou volgens de uitspraak van gisteren voor morgen (23 maart) moeten plaatsvinden om herstel voor 2 juli te garanderen. Maar het lijkt er niet op dat Phillips dat gaat halen, dus verbood de rechtbank de donatie. De staat heeft de 'intentie het vonnis zeker ten uitvoer te leggen'.

Phillips (40) was twee maanden geleden gewaarschuwd voor de deadline van morgen. In november deed de man vlak voor ziin geplande executie een verzoek een nier aan zijn zus en misschien zelfs zijn hart aan zijn moeder te mogen doneren. Zijn verzoek werd door de gevangenisdirectie geweigerd, maar zijn executiedatum werd door Gouverneur John Kasich wel opgeschoven naar 2 juli 2014 om de staat de tijd te geven voor nader onderzoek.

Kasich wilde serieus laten nagaan of er mogelijkheden waren: 'Ik besef dat dit onbekend terrein is voor Ohio, maar als een ander leven kan worden gered door zijn bereidheid om zijn organen en weefsels doneren, dan moeten we toestaan ​​om dat te laten gebeuren,' zei Kasich indertijd.

In 1995 werd in Delaware aan een ter dood veroordeelde toegestaan ​​om een ​​nier te doneren aan zijn moeder. Na een succesvol beroep na de donatie, werd zijn doodvonnis veranderd in levenslang. Ronald Phillips werd ter dood veroordeeld voor de verkrachting en de dood in 1993 van de 3-jarige dochter van zijn vriendin.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 22-03-2014
Bron: Fox news | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


Nier doneren mag niet: ter dood veroordeelde moet fit zijn voor executie

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier