Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nefrologie is een wereldwijde groeimarkt

Door Merel Dercksen 

Volgens onderzoeksbureau Grand View Research, Inc., groeit de wereldwijde markt voor nefrologische en urologische apparatuur naar ruim 31 miljard dollar in 2024. Die groei wordt veroorzaakt door technologische ontwikkelingen, en door een groeiend aantal mensen met nierproblemen.

De marktonderzoekers zien ontwikkelingen als het gebruik van stamcellen, draagbare kunstnieren, nieuwe sensoren en membranen met levende cellen. Op urologisch gebied zit er daarnaast nog vooruitgang in de behandeling van nierstenen, bijvoorbeeld met laser. Bij nieuwe, prijzige technologie of hulpmiddelen is het altijd de vraag in hoeverre het breed ingezet zal worden. Volgens het onderzoeksbureau zijn alle hiervoor genoemde technieken een efficiënte vorm van nierzorg, die de gezondheid en kwaliteit van leven van de patiënt zullen verbeteren.

Behalve door verbeterde technologie, verwacht Grand View Research ook groei door de 'precedentloze adoptie van een ongezonde leefstijl'; ofwel doordat meer mensen dan ooit er een ongezond leefpatroon op nahouden. Een ziekte als diabetes zorgt voor een sterke groei in het aantal mensen met nierproblemen. En in algemene zin ontstaat er een toename doordat mensen steeds ouder worden. Hoe ouder iemand is, hoe groter het risico op een of meer chronische ziektes die direct of indirect nierschade veroorzaken.

Tot slot zit er in de groeiverwachting nog een component die niets met het aantal patiënten te maken heeft. De verwachting is dat grote spelers op de markt hun wereldwijde aanwezigheid zullen uitbreiden, en dat de nieuwe behandelmethoden daarmee ook in zich ontwikkelende economieën beschikbaar zullen komen.

sterren Gepubliceerd: maandag 07-11-2016
Bron: Orbis Research | Nog geen reacties
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »


Nefrologie is een wereldwijde groeimarkt

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier