Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nederlandstalig dialysecentrum aan het Lago Maggiore

Ingezonden mededeling

Adembenemende  vergezichten, pittoreske dorpjes, heerlijk eten en een zonnig, mild klimaat zijn de hoofdingrediënten van een vakantie aan het Lago Maggiore in het Italiaanstalige deel van Zwitserland. In deze streek vormen de mediterrane sfeer en de Zwitserse kwaliteit een prachtige symbiose.

U kunt hier uw hart ophalen voor een onvergetelijke vakantie: Bergwandelingen, kastelenbezoek in Bellinzona (werelderfgoed UNESCO), een boottochtje op het meer, een aperitief op de Piazza van Ascona of zonnebaden aan de glasheldere riviertjes in de valleien zijn zo maar een greep uit de vele mogelijkheden. 

In de zomermaanden biedt de omgeving van Locarno en Ascona haar toeristen een aantal groots opgezette festivals en vuurwerkavonden, maar ook in de andere seizoenen is de streek zeer zeker de moeite waard. Met name wandelaars en rustzoekers komen in de zachte wintermaanden goed aan hun trekken.

Op vijf minuten afstand van Locarno bevindt zich het dialysecentrum Dialago SA. Het moderne centrum is sinds juni 2011 geopend en biedt zijn patiënten alle comfort die men zich tijdens een vakantie maar kan wensen. De dialyseruimte met Fresenius 5008-machines is royaal van opzet en heeft grote ramen met uitzicht over het Lago Maggiore. Zo kunt u ook tijdens uw dialyse nog van de omgeving genieten. In de comfortabele verstelbare ligstoelen heeft u de beschikking over een Ipad. Het kleine team heeft jarenlange ervaring en de nefroloog is permanent aanwezig. Er wordt ook Nederlands gesproken.

Meer informatie over het centrum vindt u onder www.dialago.ch. Op de website vindt u ook een rubriek voor vakantiedialyse met tips voor hotels en omgeving. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u telefonisch contact opnemen: +41 91 7451560. Het team kan uw vragen beantwoorden en helpt u graag bij het zoeken naar geschikte accommodatie.

sterren Gepubliceerd: zondag 21-10-2012 | Nog geen reacties
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier