Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nederlandse Nierdag gooit weer hoge ogen

Door Redactie NierNieuws 

Was een topdag, complimenten voor de organisatie! De derde Nederlandse Nierdag, afgelopen zaterdag in Lunteren, was een succes. Dat vindt niet alleen de NVN als organisator, ook de bezoekers laten hun enthousiasme blijken.

De dag bestond uit twee rondes met workshops of lezingen. Keus genoeg, zodat er voor ieder wat wils bij zat. Goed georganiseerd en zeer veel waardevolle info gehad!! Daar tussendoor hadden de bezoekers de gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken.

NierNieuws was natuurlijk aanwezig, maar ook de andere organisaties waar nierpatiŽnten mee te maken kunnen of willen krijgen. Denk daarbij aan Aranka met haar kookblog en lekkere hapjes, aan Bureau Sterrenstof en aan een kleur- en kledingadviseuse.

Het aantal bezoekers? Een aantal weken van tevoren was de verwachting 350. Dat werd meer, en op de dag zelf deed zelfs het gerucht 'het zijn er 500, heb ik horen zeggen' de ronde. Maar hoe veel het er ook waren, iedereen is tevreden en komt ongetwijfeld een volgende keer weer.

Goed georganiseerd. Ik wacht weer af wanneer er weer zo'n dag in aantocht is. Dat zal pas in 2016 zijn. Met, als het aan ons ligt, weer een Perfect Matching Game competitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

sterren Gepubliceerd: maandag 06-10-2014 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Edwin, Den Hoorn
  06-10-2014 15:16

  Ik heb met heel veel plezier mijn medewerking verleent aan deze dag. Had het zeker niet willen missen. Als vrijwilligers waren we echt een team!!

  Iedereen bedankt!!!

 • Aranka Wessels
  06-10-2014 07:25

  Het was inderdaad een topdag! Hartstikke leuk om op deze manier zoveel mensen te kunnen spreken en laten proeven van allerhande natriumarme en zoutloze heerlijkheden. Ik kijk er ook met een goed gevoel op terug.
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier