Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nederlandse Nierdag gooit weer hoge ogen

Door Redactie NierNieuws 

Was een topdag, complimenten voor de organisatie! De derde Nederlandse Nierdag, afgelopen zaterdag in Lunteren, was een succes. Dat vindt niet alleen de NVN als organisator, ook de bezoekers laten hun enthousiasme blijken.

De dag bestond uit twee rondes met workshops of lezingen. Keus genoeg, zodat er voor ieder wat wils bij zat. Goed georganiseerd en zeer veel waardevolle info gehad!! Daar tussendoor hadden de bezoekers de gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken.

NierNieuws was natuurlijk aanwezig, maar ook de andere organisaties waar nierpatiŽnten mee te maken kunnen of willen krijgen. Denk daarbij aan Aranka met haar kookblog en lekkere hapjes, aan Bureau Sterrenstof en aan een kleur- en kledingadviseuse.

Het aantal bezoekers? Een aantal weken van tevoren was de verwachting 350. Dat werd meer, en op de dag zelf deed zelfs het gerucht 'het zijn er 500, heb ik horen zeggen' de ronde. Maar hoe veel het er ook waren, iedereen is tevreden en komt ongetwijfeld een volgende keer weer.

Goed georganiseerd. Ik wacht weer af wanneer er weer zo'n dag in aantocht is. Dat zal pas in 2016 zijn. Met, als het aan ons ligt, weer een Perfect Matching Game competitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

sterren Gepubliceerd: maandag 06-10-2014 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Edwin, Den Hoorn
  06-10-2014 15:16

  Ik heb met heel veel plezier mijn medewerking verleent aan deze dag. Had het zeker niet willen missen. Als vrijwilligers waren we echt een team!!

  Iedereen bedankt!!!

 • Aranka Wessels
  06-10-2014 07:25

  Het was inderdaad een topdag! Hartstikke leuk om op deze manier zoveel mensen te kunnen spreken en laten proeven van allerhande natriumarme en zoutloze heerlijkheden. Ik kijk er ook met een goed gevoel op terug.
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier