Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Musicalster verbindt naam aan Nierstichting na dood vader

Door Redactie NierNieuws 

Stanley Burleson

De bekende musicalster en choreograaf Stanley Burleson wordt ambassadeur van de Nierstichting. Hij is vooral bekend door Cats, Les Misérables, Evita en Sister Act. Burlesons twee weken geleden overleden vader was dialysepatiënt. 'Veel mensen hebben geen besef wat het betekent om nierpatiënt te zijn,' zei hij eerder in een aan de Nierstichting gewijde uitzending van Tijd voor Max.

'Ik zag bij mijn vader dat het een enorme impact op zijn leven had. Hij was gebonden aan het ziekenhuis en kon niets anders plannen. Drie keer per week wachtte hij vier uur lang aan de dialyse tot zijn bloed was gezuiverd. Dat was slopend voor zijn lichaam, maar hij moest wel. Zonder dialyse was hij direct gestorven,' vertelt Burleson verder.

Het eerste project waarvoor de musicalster zich zal gaan inzetten is de Kidney Row op 23 augustus 2014 op de Amstel. Dit fondsenwervend roei-evenement heeft als doel geld bijeen te brengen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. 'Meer onderzoek en innovaties als de draagbare kunstnier zijn nodig voor een beter leven voor nierpatiënten. Als Nierstichting ambassadeur kan ik er bijvoorbeeld aan bijdragen dat de draagbare kunstnier er sneller komt. En dat doe ik graag!'

Naast zijn inzet voor Nierstichting evenementen, wordt Stanley onder meer de voice-over in diverse filmpjes en commercials van de Nierstichting.

sterren Gepubliceerd: donderdag 17-07-2014 | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier