Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Musicalster verbindt naam aan Nierstichting na dood vader

Door Redactie NierNieuws 

Stanley Burleson

De bekende musicalster en choreograaf Stanley Burleson wordt ambassadeur van de Nierstichting. Hij is vooral bekend door Cats, Les Misérables, Evita en Sister Act. Burlesons twee weken geleden overleden vader was dialysepatiënt. 'Veel mensen hebben geen besef wat het betekent om nierpatiënt te zijn,' zei hij eerder in een aan de Nierstichting gewijde uitzending van Tijd voor Max.

'Ik zag bij mijn vader dat het een enorme impact op zijn leven had. Hij was gebonden aan het ziekenhuis en kon niets anders plannen. Drie keer per week wachtte hij vier uur lang aan de dialyse tot zijn bloed was gezuiverd. Dat was slopend voor zijn lichaam, maar hij moest wel. Zonder dialyse was hij direct gestorven,' vertelt Burleson verder.

Het eerste project waarvoor de musicalster zich zal gaan inzetten is de Kidney Row op 23 augustus 2014 op de Amstel. Dit fondsenwervend roei-evenement heeft als doel geld bijeen te brengen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. 'Meer onderzoek en innovaties als de draagbare kunstnier zijn nodig voor een beter leven voor nierpatiënten. Als Nierstichting ambassadeur kan ik er bijvoorbeeld aan bijdragen dat de draagbare kunstnier er sneller komt. En dat doe ik graag!'

Naast zijn inzet voor Nierstichting evenementen, wordt Stanley onder meer de voice-over in diverse filmpjes en commercials van de Nierstichting.

sterren Gepubliceerd: donderdag 17-07-2014 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier