Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'Mijn sterfkans neemt wel ieder jaar met 10 procent toe'

De Opvatting van lezer Bram Brandenbrug

Als je, zoals ik, al meer dan vier jaar aan de hemodialyse bent en je volgt een beetje wat er in de Tweede Kamer gebeurt, dan zou je er toch moedeloos van worden! Minister Klink heeft in al zijn wijsheid besloten dat er bij het donorcodicil ook nog de wil van de nabestaanden moet worden ingevoegd. Het is toch om te janken wat deze meneer allemaal aan het roepen is. Hij moet toch wel begrijpen dat als er al een sterfgeval in de familie is, dit een vrij emotionele gebeurtenis is.
En wie schetst een ieders verbazing, het aantal postmortale transplantaties is aan het teruglopen!!

Ik vraag mij toch echt af wat een arrogantie deze man tentoonspreidt, door eerst een commissie in het leven te roepen en vervolgens het advies van diezelfde commissie naast zich neer te leggen. Als je aan de gemiddelde Nederlander vraagt of hij iets tegen het ADR-systeem heeft, dus iedereen is donor tenzij je daar bezwaar tegen maakt, dan zijn de meesten vůůr dit systeem. Voor het gemak gaat minister Klink voorbij aan het feit dat dit jaar er al meer dan 150 mensen zijn overleden omdat ze niet op tijd aan een orgaan werden geholpen.

Ik vind het een grof schandaal, dat mijn sterftekans ieder jaar dat ik moet dialyseren met 10 procent toeneemt en de politiek zijn nek niet durft uit te steken. Laten we hopen dat er alsnog partijen zijn die zich hiervoor hard willen maken, de SP doet dit gelukkig al jaren. De regerende partijen zijn wat dit betreft een slappe hap en zullen mijn stem bij de komende verkiezingen zeker niet krijgen!

Bram Brandenburg
Leiderdorp


De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van in De Opvatting gepubliceerde teksten.

sterren Gepubliceerd: zondag 12-10-2008 | Nog geen reacties
'Het CoŲrdinatieteam Corona volgt de adviezen op de voet'

Onderstaande inzending is een reactie op de ingestuurde opvatting van Tony de Ronde, die stelt dat de huidige maatregelen binnen dialysecentra onvoldoende bescherming bieden tegen besmetting met COVID-19. Zijn bijdrage leest u hier.

De Corona-pandemie heeft voor iedereen in Nederland, en zeker ook voor dialysepatiënten, grote gevolgen. Het meerdere malen per week een dialysecentrum bezoeken is onder die omstandigheden best spannend, maar ook noodzakelijk. Dialysecentra in Nederland doen hun uiterste best om de overdracht van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Daartoe zijn diverse maatregelen genomen, waaronder: 

Lees meer »

Aanpassing van coronamaatregelen in dialysecentra is hard nodig »

De Opvatting van Tony de Ronde Dat COVID-19 verregaande consequenties voor nierpatiënten kan en zal hebben, is duidelijk. Op dit moment worden er bijna geen niertransplantaties meer gedaan, en dialysecentra zijn een potentiële haard van infecties. De Nederlandse Federatie voor Nefrologie heeft een Landelijk Coördinatieteam voor COVID-19 in het leven geroepen, en redelijk op tijd, op donderdag 19 maart, op hun site de COVID-19 aanbevelingen voor nierpatiënten gepubliceerd.

Lees meer »

'Stoppen met roken ook beter voor je nieren' »

Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je nieren. Inmiddels zijn er voldoende onderzoeken die een verband tussen roken en een verslechterende nierfunctie aantonen. Volgens twee medewerkers van het medisch centrum van de Universiteit Gent (België) roept dit resultaat twee vragen op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier