Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Mexicaanse kookworkshop in Den Haag

Wanneer: maandag 04-03-2013

Op maandag 4 maart organiseert Stichting Vrienden HagaZiekenhuis (HagaVrienden) een 'dialyse kookworkshop'. Het thema is dit keer Mexicaans.

De kookworkshop wordt door HagaVrienden aangeboden aan mensen die dialyseren in het HagaZiekenhuis. De bezoekers van de workshop mogen een partner of begeleider meebrengen, zodat zij de kookervaring kunnen delen. Dialysepatiënten van het HagaZiekenhuis ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Er is plaats voor zo’n 40 personen.

Kosten deelname: geen. De Kookworkshop wordt gesponsord door HagaVrienden.

De recepten zijn na afloop van de kookworkshop ook voor anderen beschikbaar via de website www.hagavrienden.nl.

De kookworkshops komen tot stand in samenwerking met de diëtiste, maatschappelijk werkster en verpleegkundigen van de afdeling dialyse van het HagaZiekenhuis. 'De Mexicaanse keuken is lastig in te passen in het dieet voor dialysepatiënten, toch is het weer gelukt om geschikte recepten uit te werken' , zegt diëtiste Jolijt Sluijter. Zij is op de avond zelf aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven om het eten binnen het dieet zo lekker mogelijk te maken.

Mexicaanse kookworkshop: maandag 4 maart 2013; 17:00 – 20:00 uur

Locatie: Kookfabriek, Televisiestraat 4, 2525 KD Den Haag 

Oproep HagaVrienden

HagaVrienden organiseert de workshops nu voor het derde jaar op rij voor cliënten van het HagaZiekenhuis. De stichting oriënteert zich op sponsormogelijkheden of samenwerking om de workshop na 2013 te kunnen voorzetten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Helene Marcus, coördinator HagaVrienden, h.marcus@hagaziekenhuis.nl of 070-2101564.

sterren Gepubliceerd: donderdag 24-01-2013
Bron: Stichting HagaVrienden | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Voeding en dieet bij kinderen met een nierziekte »

Hoe zorg je ervoor dat kinderen en jongeren zich aan hun dieet houden? En wat doe je als kinderen door hun ziekte en dieet zo'n afkeer van eten hebben gekregen dat ze helemaal niet meer willen eten? Gelukkig zijn er diëtisten die de ouders en het kind kunnen begeleiden. Ze gaan met elkaar in gesprek en kiezen samen een passende behandeling om de nierfunctie zo lang mogelijk stabiel te houden. De achteruitgang van de nierfunctie is soms te vertragen door te letten op voeding.

Lees meer »

Bijscholing voeding en leefstijl »

Beterschappen organiseert maandag 20 januari vanaf 14.30 uur een bijscholing voor zorgprofessionals. De titel van de bijscholing is 'Naar een effectievere ondersteuning bij voeding en leefstijlveranderingen voor nierpatiënten'. De bijeenkomst vindt plaats in Arnhem. Tijdens deze bijscholing voor zorgverleners zullen de laatste inzichten worden gedeeld over gezonde voeding en leefstijl voor alle fasen van nierschade. Ook zal dr.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier