Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Levende donatie prioriteit voor nieuwe voorzitter NKF

Door Redactie NierNieuws 

De nieuw aangetreden voorzitter van de National Kidney Foundation, Holly Kramer, heeft levende nierdonatie tot een van haar speerpunten uitgeroepen.

De National Kidney Foundation (NKF) is in de Verenigde Staten de grootste organisatie die zich bezig houdt met bewustwording, preventie en behandeling van nierziekten en daar fondsen voor werft. De totale begroting bedraagt 30 tot 40 miljoen dollar op jaarbasis. Daarbinnen bedragen de twee grootste uitgaveposten educatie van professionals en 'community services'. Daarbij geeft de organisatie verschillende bladen uit, zoals de Love Your Kidneys Newsletter, het Journal of Renal Nutrition en het AJKD. De voorzitter (president) wordt steeds voor twee jaar gekozen.

De pas aangetreden voorzitter, dr. Holly Kramer, is werkzaam in het Loyola University Medical Center in Chicago. Zij wil erop inzetten dat de NKF nog meer doet aan het vergroten van het aantal levende donoren in de VS. Want dat aantal stagneert, terwijl het aantal patiënten toeneemt. Nieuwe wegen onderzoeken om nieuwe donoren te vinden is daarin erg belangrijk, stelt ze, bijvoorbeeld via sociale media.

Andere aandachtspunten zijn wat Kramer betreft een intensivering van vroegtijdige opsporing van nieraandoeningen en het verbeteren van de levens van dialysepatiënten.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 24-04-2018 | Nog geen reacties
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier