Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Klink verhult kostbare flater

Door Jeroen van Setten 

Dit najaar krijgen alle Nederlanders geheel gratis een vaccinatie tegen de heersende griep. De minister deelt gul uit aan de burger van diens eigen geld. Het kabinet dat de zelfbeschikking en vrije keuze van de burger zo belangrijk vindt dat zelfs de gezondheidszorg moet worden geprivatiseerd, trakteert 'kosteloos' op onnodige prikken.

Alsof we er blij mee moeten zijn dat hij, uit angst voor de lobby van Ab O., 34 miljoen vaccins heeft aangeschaft voor ettelijke honderden miljoenen euro's. Belastinggeld dus. En dat we vooral blij moeten zijn omdat hij dat nu aan ons teruggeeft. In de vorm van een ongevraagde griepprik. Een heel aparte manier om zo'n kostbare flater te verhullen.

De ons omringende landen waren minder lafhartig en bestelden gewoon vaccins voor de risiciogroepen. Zij gingen er, volkomen terecht, vanuit dat als er meer nodig zou zijn, de industrie dat heus wel zou kunnen leveren.

De Nederlandse burger maakt zich, blijkens onderzoek, eigenlijk geen zorgen om de Mexicaanse griep. Alle mediaheisa en de lobby van Ab O. ten spijt. Dus waar onze minister van volksgezondheid het lef vandaan haalt met een stralende glimlach om de mond iedereen een ongewenste sigaar uit eigen doos te presenteren, is een raadsel.

sterren Gepubliceerd: woensdag 12-08-2009 | Nog geen reacties
Wie wil er nou een nierpatiŽnt 'cadeau'?

Redactioneel

Nierpatiënt Wim Altena is door de Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) 'cadeau' gedaan aan PvdA-tweedekamerlid Henk Nijboer. Ook zes andere politici kregen een, chronisch zieke, patiënt cadeau. Een aardig idee, zou je zo zeggen en, eerlijk is eerlijk, het genereert wel weer de nodige publiciteit. Maar gaat het ook iets uitmaken? 

De Patiëntenfederatie Nederland is de koepelorganisatie van patiëntenorganisaties. Deze koepel is niet zoals je zou verwachten een zelfstandig door de leden betaald orgaan, maar in feite onderdeel van het ministerie van VWS. Demissionair minister Schippers (VVD) van VWS bestuurt zoals bekend, vooral de kosten in de zorg met ijzeren hand. Ze doet dat op een manier die heel veel, vooral linkse, partijen niet erg aanspreekt en ook bij veel zorgverleners en patiënten niet zo in de smaak valt. 

Lees meer »

ADR: zachte feiten en harde meningen »

Redactioneel Voor- en tegenstanders van een geen-bezwaarsysteem voor orgaandonatie bevechten elkaar te vuur en te zwaard. We ontvangen letterlijk dagelijks e-mails van voor- en tegenstanders die allemaal even overtuigd zijn van hun enige gelijk. De vrijwel fifty-fifty uitslag van de stemming in de Tweede Kamer over het wetsontwerp van Pia Dijkstra (D66) voor invoering van een ADR-systeem maakt de scheiding der geesten duidelijk zichtbaar.

Lees meer »

Wie het weet mag het zeggen »

Redactioneel Natuurlijk wil het niet zoveel zeggen, al die NEE-registreerders tijdens de afgelopen Donorweek. Maar het is wel een signaal. Jezelf voorhouden dat uit onderzoeken is gebleken dat 62 procent van de Nederlanders voor orgaandonatie en 'dus ook 38% tegen' is, betekent vertrouwen op resultaten uit het verleden. En die geven zoals we weten geen enkele garantie voor de toekomst.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier