Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Klink brengt uw gezondheid steeds meer schade toe

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

Er dreigt ruimtegebrek in de rubriek 'Ab Klink brengt de gezondheid schade toe'. We weten inmiddels dat de minister professionele hulpverleners niet serieus neemt en hun meningen niet betrekt in zijn besluitvorming. Maar nu geeft hij toe dat hij ook de cliŽnten- en patiŽntengroepen negeert. De arrogantie van Klink (CDA) neemt groteske vormen aan. En dan te bedenken dat hij opereert in een veld waarvan hij als socioloog feitelijk geen enkele kennis heeft.

Want wat is er aan de hand? Op initiatief van Klink en zijn staatssecretaris Bussemaker is het Zorginnovatieplatform (ZIP) opgericht. Met de bedoeling de zorg te innoveren. Althans, dat wordt beweerd. De Tweede Kamerleden Van Dijk en Vermeij (PvdA) vroegen de minister waarom hij geen patiŽntenorganisaties in dat ZIP wil toelaten. Zij zijn tenslotte de echte gebruikers. En zij hebben van alle betrokkenen het grootste belang bij een betere zorg.

Klink antwoordde daarop dat hij absoluut geen plannen in die richting heeft. Maar eigenlijk maakt dat niets uit, want we kennen de minister nu wel een beetje. We mogen dus verwachten dat alles wat het ZIP bedenkt straks terzijde zal worden geschoven. Er zitten tenslotte deskundigen in en in Klinks visie zijn dat mensen waar je vooral niet naar moet luisteren.

sterren Gepubliceerd: woensdag 20-05-2009 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • gerry, schijndel
    26-05-2009 14:03

    Vreselijk vreselijk. ik werk in de zorg en deze holt achteruit, dankzij Klink. Klink dat maar goed in uw oren. Dat hij ook niet luistert naar professionele hulpverleners en clienten en patientengroepen negeert is een regelrechte ramp, arrogantie ten top. Als ik mijn werk niet naar tevredenheid uitoefen, dan word ik ontslagen. Is er niemand die....een halt kan toeroepen???
Wie wil er nou een nierpatiŽnt 'cadeau'?

Redactioneel

Nierpatiënt Wim Altena is door de Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) 'cadeau' gedaan aan PvdA-tweedekamerlid Henk Nijboer. Ook zes andere politici kregen een, chronisch zieke, patiënt cadeau. Een aardig idee, zou je zo zeggen en, eerlijk is eerlijk, het genereert wel weer de nodige publiciteit. Maar gaat het ook iets uitmaken? 

De Patiëntenfederatie Nederland is de koepelorganisatie van patiëntenorganisaties. Deze koepel is niet zoals je zou verwachten een zelfstandig door de leden betaald orgaan, maar in feite onderdeel van het ministerie van VWS. Demissionair minister Schippers (VVD) van VWS bestuurt zoals bekend, vooral de kosten in de zorg met ijzeren hand. Ze doet dat op een manier die heel veel, vooral linkse, partijen niet erg aanspreekt en ook bij veel zorgverleners en patiënten niet zo in de smaak valt. 

Lees meer »

ADR: zachte feiten en harde meningen »

Redactioneel Voor- en tegenstanders van een geen-bezwaarsysteem voor orgaandonatie bevechten elkaar te vuur en te zwaard. We ontvangen letterlijk dagelijks e-mails van voor- en tegenstanders die allemaal even overtuigd zijn van hun enige gelijk. De vrijwel fifty-fifty uitslag van de stemming in de Tweede Kamer over het wetsontwerp van Pia Dijkstra (D66) voor invoering van een ADR-systeem maakt de scheiding der geesten duidelijk zichtbaar.

Lees meer »

Wie het weet mag het zeggen »

Redactioneel Natuurlijk wil het niet zoveel zeggen, al die NEE-registreerders tijdens de afgelopen Donorweek. Maar het is wel een signaal. Jezelf voorhouden dat uit onderzoeken is gebleken dat 62 procent van de Nederlanders voor orgaandonatie en 'dus ook 38% tegen' is, betekent vertrouwen op resultaten uit het verleden. En die geven zoals we weten geen enkele garantie voor de toekomst.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier