Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Kees van der Woude wint twee plaatsen voor benefietdiner NS

Door Redactie NierNieuws 

Afgelopen maand schreven wij een wedstrijd uit: win twee kaarten voor de benefietavond die de FortaFoundation 8 mei organiseert en waarvan de opbrengst mede ten goede komt aan onderzoek naar nefrotisch syndroom. Vandaag, op World Kidney Day, kunnen wij de winnaar bekend maken.

De redactie kreeg een recordaantal inzendingen binnen, met zeer uiteenlopende motivaties. Een ding hadden ze gemeen: het waren allemaal goede en waardevolle inzendingen. Dat heeft het de jury niet makkelijker gemaakt. Na uitgebreid overleg zijn we eruit: de kaarten gaan naar Kees van der Woude en zijn dochter Kelly. Uit alle bijzondere en indrukwekkende verhalen kwam het jubileum dat zij te vieren hebben tevoorschijn als een gelegenheid waar een bijzondere avond precies bij past.

We wensen de winnaars heel veel plezier tijdens de benefietavond. Heeft u niet gewonnen maar bent u wel geïnteresseerd in hoe het onderzoek inhoudelijk verloopt? U kunt contact opnemen met dr. Rutger Maas. Te zijner tijd zal een update over het onderzoek ook op NierNieuws verschijnen.

sterren Gepubliceerd: donderdag 09-03-2017 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Kees van der Woude wint twee plaatsen voor benefietdiner NS

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier