Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Kees van der Woude wint twee plaatsen voor benefietdiner NS

Door Redactie NierNieuws 

Afgelopen maand schreven wij een wedstrijd uit: win twee kaarten voor de benefietavond die de FortaFoundation 8 mei organiseert en waarvan de opbrengst mede ten goede komt aan onderzoek naar nefrotisch syndroom. Vandaag, op World Kidney Day, kunnen wij de winnaar bekend maken.

De redactie kreeg een recordaantal inzendingen binnen, met zeer uiteenlopende motivaties. Een ding hadden ze gemeen: het waren allemaal goede en waardevolle inzendingen. Dat heeft het de jury niet makkelijker gemaakt. Na uitgebreid overleg zijn we eruit: de kaarten gaan naar Kees van der Woude en zijn dochter Kelly. Uit alle bijzondere en indrukwekkende verhalen kwam het jubileum dat zij te vieren hebben tevoorschijn als een gelegenheid waar een bijzondere avond precies bij past.

We wensen de winnaars heel veel plezier tijdens de benefietavond. Heeft u niet gewonnen maar bent u wel geïnteresseerd in hoe het onderzoek inhoudelijk verloopt? U kunt contact opnemen met dr. Rutger Maas. Te zijner tijd zal een update over het onderzoek ook op NierNieuws verschijnen.

sterren Gepubliceerd: donderdag 09-03-2017 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »


Kees van der Woude wint twee plaatsen voor benefietdiner NS

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier