Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Kees van der Woude wint twee plaatsen voor benefietdiner NS

Door Redactie NierNieuws 

Afgelopen maand schreven wij een wedstrijd uit: win twee kaarten voor de benefietavond die de FortaFoundation 8 mei organiseert en waarvan de opbrengst mede ten goede komt aan onderzoek naar nefrotisch syndroom. Vandaag, op World Kidney Day, kunnen wij de winnaar bekend maken.

De redactie kreeg een recordaantal inzendingen binnen, met zeer uiteenlopende motivaties. Een ding hadden ze gemeen: het waren allemaal goede en waardevolle inzendingen. Dat heeft het de jury niet makkelijker gemaakt. Na uitgebreid overleg zijn we eruit: de kaarten gaan naar Kees van der Woude en zijn dochter Kelly. Uit alle bijzondere en indrukwekkende verhalen kwam het jubileum dat zij te vieren hebben tevoorschijn als een gelegenheid waar een bijzondere avond precies bij past.

We wensen de winnaars heel veel plezier tijdens de benefietavond. Heeft u niet gewonnen maar bent u wel geïnteresseerd in hoe het onderzoek inhoudelijk verloopt? U kunt contact opnemen met dr. Rutger Maas. Te zijner tijd zal een update over het onderzoek ook op NierNieuws verschijnen.

sterren Gepubliceerd: donderdag 09-03-2017 | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


Kees van der Woude wint twee plaatsen voor benefietdiner NS

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier