Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jonge nierpatiŽnte opent effectenbeurs en lanceert fotoboek

Door Redactie NierNieuws 

Becky Poldermans opent de beurs. Achter haar
staat haar moeder Marja, die het foto- en
interviewboek over jongeren met een nierziekte
Een nierziekteÖ Nou en! maakte

Net als vorig jaar werd World Kidney Day afgelopen week in Nederland geopend met een slag op de gong. De gong in de Amsterdamse effectenbeurs om precies te zijn. Marja Poldermans, fotografe, was erbij. Het was namelijk ook de ochtend van de feestelijke presentatie van haar boek over jonge nierpatiŽnten. Lees hieronder haar ervaringen.

'12 maart 2015. World Kidney Day. Vanochtend heel vroeg opgestaan om met man en dochter richting Amsterdam af te reizen. Doel is op Beursplein 5 de gong te luiden waarmee de handel op de beursvloer geopend wordt. Aanleiding hiervoor is de presentatie van mijn foto- en interviewboek over jongeren met een nierziekte getiteld Een nierziekteÖ Nou en!'

'Bestuurslid Tessa Ketting van de NVN krijgt een gulle cheque overhandigd van sponsor Kuijpers Installaties, als bijdrage in de kosten voor het uitgeven van mijn boek. Aanwezig zijn onder anderen Becky, Farid, Linda, Virgil en Thomas, jongeren die meegewerkt hebben aan het tot stand komen ervan. We tellen af van 10 tot 0 en met een ferme klap op de gong, verricht door Becky, begint om 9 uur het beursleven ťn de verkoop van het boek via de NVN-winkel. Een filmpje is terug te vinden op de site van de Beurs.'

sterren Gepubliceerd: maandag 16-03-2015 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Brenda de Coninck
    17-03-2015 10:00

    Wat leuk Becky! Ik heb de eer gehad dit vorig jaar te mogen doen. Wat prachtig dat jouw moeder een foto- en interviewboek boek heeft geschreven over jonge nierpatiŽnten :-)
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier