Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jonge nierpatiŽnte opent effectenbeurs en lanceert fotoboek

Door Redactie NierNieuws 

Becky Poldermans opent de beurs. Achter haar
staat haar moeder Marja, die het foto- en
interviewboek over jongeren met een nierziekte
Een nierziekteÖ Nou en! maakte

Net als vorig jaar werd World Kidney Day afgelopen week in Nederland geopend met een slag op de gong. De gong in de Amsterdamse effectenbeurs om precies te zijn. Marja Poldermans, fotografe, was erbij. Het was namelijk ook de ochtend van de feestelijke presentatie van haar boek over jonge nierpatiŽnten. Lees hieronder haar ervaringen.

'12 maart 2015. World Kidney Day. Vanochtend heel vroeg opgestaan om met man en dochter richting Amsterdam af te reizen. Doel is op Beursplein 5 de gong te luiden waarmee de handel op de beursvloer geopend wordt. Aanleiding hiervoor is de presentatie van mijn foto- en interviewboek over jongeren met een nierziekte getiteld Een nierziekteÖ Nou en!'

'Bestuurslid Tessa Ketting van de NVN krijgt een gulle cheque overhandigd van sponsor Kuijpers Installaties, als bijdrage in de kosten voor het uitgeven van mijn boek. Aanwezig zijn onder anderen Becky, Farid, Linda, Virgil en Thomas, jongeren die meegewerkt hebben aan het tot stand komen ervan. We tellen af van 10 tot 0 en met een ferme klap op de gong, verricht door Becky, begint om 9 uur het beursleven ťn de verkoop van het boek via de NVN-winkel. Een filmpje is terug te vinden op de site van de Beurs.'

sterren Gepubliceerd: maandag 16-03-2015 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Brenda de Coninck
    17-03-2015 10:00

    Wat leuk Becky! Ik heb de eer gehad dit vorig jaar te mogen doen. Wat prachtig dat jouw moeder een foto- en interviewboek boek heeft geschreven over jonge nierpatiŽnten :-)
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier