Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jacques Chirac geopereerd aan nieren

Door Redactie NierNieuws 

Wikipdia

Chirac tijdens zijn
presidentschap in 1999

Jacques Chirac, voormalig burgemeester van Parijs, premier en twaalf jaar lang president van Frankrijk, is deze week aan zijn nieren geopereerd. Naar verluidt gaat het om een poliep.

Diverse Franse bronnen melden dat Chirac, 81, een kleine chirurgische ingreep heeft ondergaan, die niet dringend, maar wel noodzakelijk was. De in de wereld gebrachte informatie is schaars, maar het zou mogelijk om een poliep gaan. De oud-president heeft de operatie, onder algehele narcose, goed doorstaan. Hij moet enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis Pitié-Salpêtrière blijven, en kan dan rustig bij zijn familie kerst gaan vieren, meldt een behandelend arts.

In 2005, nog tijdens zijn presidentschap, werd Chirac getroffen door een herseninfarct. De huidige operatie zou daar niets mee te maken hebben.

Ook een bekende Nederlander ging deze week onder het mes: bij Henny Huisman is een carcinoom van zijn nieren weggehaald. De aard van het bij Huisman weggenomen weefsel is nog niet duidelijk.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 06-12-2013
Bron: diverse | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Jacques Chirac geopereerd aan nieren

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier