Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jacques Chirac geopereerd aan nieren

Door Redactie NierNieuws 

Wikipdia

Chirac tijdens zijn
presidentschap in 1999

Jacques Chirac, voormalig burgemeester van Parijs, premier en twaalf jaar lang president van Frankrijk, is deze week aan zijn nieren geopereerd. Naar verluidt gaat het om een poliep.

Diverse Franse bronnen melden dat Chirac, 81, een kleine chirurgische ingreep heeft ondergaan, die niet dringend, maar wel noodzakelijk was. De in de wereld gebrachte informatie is schaars, maar het zou mogelijk om een poliep gaan. De oud-president heeft de operatie, onder algehele narcose, goed doorstaan. Hij moet enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis Pitié-Salpêtrière blijven, en kan dan rustig bij zijn familie kerst gaan vieren, meldt een behandelend arts.

In 2005, nog tijdens zijn presidentschap, werd Chirac getroffen door een herseninfarct. De huidige operatie zou daar niets mee te maken hebben.

Ook een bekende Nederlander ging deze week onder het mes: bij Henny Huisman is een carcinoom van zijn nieren weggehaald. De aard van het bij Huisman weggenomen weefsel is nog niet duidelijk.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 06-12-2013
Bron: diverse | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


Jacques Chirac geopereerd aan nieren

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier