Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

IsraŽlisch parlementslid wil Palestijnse dialysepatiŽnten dood

Door Redactie NierNieuws 

Moshe Feiglin, lid van het IsraŽlische parlement de Knesset, heeft zijn ministerpresident gevraagd om de elektriciteit naar Gaza af te sluiten. De reden? Dat overleven de plaatselijke dialysepatiŽnten niet.

Feiglin is lid van de regerende rechtse Likud-partij en heeft een aanzienlijk verleden als radicale Joodse activist. Hij is ervan overtuigd dat de IsraŽlische regering en het leger alleen het juiste doen. Als voorzitter van de Knesset laat hij parlementsleden die vinden dat het leger oorlogsmisdaden pleegt, afvoeren.

In een toespraak voor afgelopen weekend stelde hij voor om de levens van de IsraŽlisch soldaten nog even te sparen door de Gazanen eerst op een andere manier aan te pakken: 'Het bloed van een dialysepatiŽnt in Gaza is niet roder dan het bloed van onze IsraŽlische soldaten die, God verhoede, zullen moeten binnenvallen in Gaza. Daarom roep ik onze minister-president [...] op om, voordat we ons leger naar Gaza sturen, eerst simpelweg hun elektriciteit af te sluiten.'

De toespraak is opgenomen en hierboven te bekijken. Wat de reactie was van premier Netanyahu, zelf ook lid van Likud, staat niet op video. (video: Ivriet, Engelse ondertiteling)

sterren Gepubliceerd: dinsdag 15-07-2014 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier