Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

IsraŽlisch parlementslid wil Palestijnse dialysepatiŽnten dood

Door Redactie NierNieuws 

Moshe Feiglin, lid van het IsraŽlische parlement de Knesset, heeft zijn ministerpresident gevraagd om de elektriciteit naar Gaza af te sluiten. De reden? Dat overleven de plaatselijke dialysepatiŽnten niet.

Feiglin is lid van de regerende rechtse Likud-partij en heeft een aanzienlijk verleden als radicale Joodse activist. Hij is ervan overtuigd dat de IsraŽlische regering en het leger alleen het juiste doen. Als voorzitter van de Knesset laat hij parlementsleden die vinden dat het leger oorlogsmisdaden pleegt, afvoeren.

In een toespraak voor afgelopen weekend stelde hij voor om de levens van de IsraŽlisch soldaten nog even te sparen door de Gazanen eerst op een andere manier aan te pakken: 'Het bloed van een dialysepatiŽnt in Gaza is niet roder dan het bloed van onze IsraŽlische soldaten die, God verhoede, zullen moeten binnenvallen in Gaza. Daarom roep ik onze minister-president [...] op om, voordat we ons leger naar Gaza sturen, eerst simpelweg hun elektriciteit af te sluiten.'

De toespraak is opgenomen en hierboven te bekijken. Wat de reactie was van premier Netanyahu, zelf ook lid van Likud, staat niet op video. (video: Ivriet, Engelse ondertiteling)

sterren Gepubliceerd: dinsdag 15-07-2014 | Nog geen reacties
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Inspirerende dag over therapietrouw »

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier