Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Is Teuntje niet belangrijk genoeg voor huis-aan-huis?

De Opvatting van lezer Jenny Mateboer

Op mijn brievenbus prijkt een nee-neesticker, omdat ik niet wekelijks stapels reclame wil ontvangen en zo ook een steentje bij hoop te dragen aan het verminderen van de afvalberg. Dit betekent dat me af en toe ook een leuk bericht in een huis-aan-huisblad ontsnapt, maar dat is dan jammer. Als er echt belangrijke informatie rondgebracht wordt, trekken de bezorgers zich niets van de nee-neesticker aan, en dat vind ik dan ook terecht. Aankondigingen van de gemeente, folders van politieke partijen in verkiezingstijd, zelfs de wijkkrant krijg ik gewoon in de bus. Eigen initiatief van de bezorgers? Of gewoon een duidelijke instructie vanuit de distributie?

Wat echter niet in de bus kwam was Teuntje. Uit een eerdere reactie op niernieuws.nl blijkt dat ook anderen met een anti-reclamesticker geen Teuntje hebben ontvangen. Beschouwt minister Klink de eigen informatie als 'reclame'? Of gaat men er op het ministerie vanuit dat mensen met zo'n sticker zich toch al hebben laten opnemen in het donorregister?

Hoeveel brievenbussen zijn er in Nederland voorzien van zulke stickers? Hoeveel gezinnen hebben dus Teuntje niet ontvangen? Gemiste kans!

sterren Gepubliceerd: dinsdag 02-12-2008 | Reacties (3)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Paul
  08-12-2008 16:20

  Ook wij kregen 'm via een attente buurman... En ook op onze brievenbus geen enkele sticker! Het lijkt allemaal nogal slordig.

 • Joe
  03-12-2008 08:25

  En ook hier geen Teuntje in de bus, jammer!

 • leidy
  02-12-2008 16:41

  Ook wij hebben Teuntje niet ontvangen. we hebben een ja/nee sticker. Erg jammer !
'Het CoŲrdinatieteam Corona volgt de adviezen op de voet'

Onderstaande inzending is een reactie op de ingestuurde opvatting van Tony de Ronde, die stelt dat de huidige maatregelen binnen dialysecentra onvoldoende bescherming bieden tegen besmetting met COVID-19. Zijn bijdrage leest u hier.

De Corona-pandemie heeft voor iedereen in Nederland, en zeker ook voor dialysepatiënten, grote gevolgen. Het meerdere malen per week een dialysecentrum bezoeken is onder die omstandigheden best spannend, maar ook noodzakelijk. Dialysecentra in Nederland doen hun uiterste best om de overdracht van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Daartoe zijn diverse maatregelen genomen, waaronder: 

Lees meer »

Aanpassing van coronamaatregelen in dialysecentra is hard nodig »

De Opvatting van Tony de Ronde Dat COVID-19 verregaande consequenties voor nierpatiënten kan en zal hebben, is duidelijk. Op dit moment worden er bijna geen niertransplantaties meer gedaan, en dialysecentra zijn een potentiële haard van infecties. De Nederlandse Federatie voor Nefrologie heeft een Landelijk Coördinatieteam voor COVID-19 in het leven geroepen, en redelijk op tijd, op donderdag 19 maart, op hun site de COVID-19 aanbevelingen voor nierpatiënten gepubliceerd.

Lees meer »

'Stoppen met roken ook beter voor je nieren' »

Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je nieren. Inmiddels zijn er voldoende onderzoeken die een verband tussen roken en een verslechterende nierfunctie aantonen. Volgens twee medewerkers van het medisch centrum van de Universiteit Gent (België) roept dit resultaat twee vragen op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier