Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Is Teuntje niet belangrijk genoeg voor huis-aan-huis?

De Opvatting van lezer Jenny Mateboer

Op mijn brievenbus prijkt een nee-neesticker, omdat ik niet wekelijks stapels reclame wil ontvangen en zo ook een steentje bij hoop te dragen aan het verminderen van de afvalberg. Dit betekent dat me af en toe ook een leuk bericht in een huis-aan-huisblad ontsnapt, maar dat is dan jammer. Als er echt belangrijke informatie rondgebracht wordt, trekken de bezorgers zich niets van de nee-neesticker aan, en dat vind ik dan ook terecht. Aankondigingen van de gemeente, folders van politieke partijen in verkiezingstijd, zelfs de wijkkrant krijg ik gewoon in de bus. Eigen initiatief van de bezorgers? Of gewoon een duidelijke instructie vanuit de distributie?

Wat echter niet in de bus kwam was Teuntje. Uit een eerdere reactie op niernieuws.nl blijkt dat ook anderen met een anti-reclamesticker geen Teuntje hebben ontvangen. Beschouwt minister Klink de eigen informatie als 'reclame'? Of gaat men er op het ministerie vanuit dat mensen met zo'n sticker zich toch al hebben laten opnemen in het donorregister?

Hoeveel brievenbussen zijn er in Nederland voorzien van zulke stickers? Hoeveel gezinnen hebben dus Teuntje niet ontvangen? Gemiste kans!

sterren Gepubliceerd: dinsdag 02-12-2008 | Reacties (3)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Paul
  08-12-2008 16:20

  Ook wij kregen 'm via een attente buurman... En ook op onze brievenbus geen enkele sticker! Het lijkt allemaal nogal slordig.

 • Joe
  03-12-2008 08:25

  En ook hier geen Teuntje in de bus, jammer!

 • leidy
  02-12-2008 16:41

  Ook wij hebben Teuntje niet ontvangen. we hebben een ja/nee sticker. Erg jammer !
'Stoppen met roken ook beter voor je nieren'

Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je nieren. Inmiddels zijn er voldoende onderzoeken die een verband tussen roken en een verslechterende nierfunctie aantonen. Volgens twee medewerkers van het medisch centrum van de Universiteit Gent (België) roept dit resultaat twee vragen op. Allereerst, wat is het biologische mechanisme achter de verslechterende nierfunctie? En ten tweede, waarom lijken nefrologen nog zo weinig te doen om nierpatiënten te helpen stoppen met roken?

In een recent artikel proberen de Gentenaren beide vragen te beantwoorden. Ten bewijze van de eerste vraag noemen zij een groot aantal bevindingen, variërend van een aantal moleculaire processen in de nieren waarvan inmiddels bekend is dat zij negatief beïnvloed worden door roken, tot de vaststelling dat baby's van rokende moeders een grotere kans hebben op nierproblemen later, omdat hun nieren niet helemaal zijn volgroeid.

Lees meer »

Respijtzorg noodzakelijk voor partners thuishemodialysepatiŽnten »

De Opvatting van Paul Erkens Partners en mantelzorgers: mogen zij ook een keertje weg? Mijn antwoord daarop is 'ja zeker'! De vraag is hoe. Ik hoop dat mijn onderstaande verhaal herkenbaar is, of minstens de broodnodige discussie in gang kan zetten om dit mogelijk te maken voor de toekomst. Sinds mijn geboorte heb ik een genetische afwijking die maakt dat je zowel nierpatiënt, als blind kunt worden. Met deze combinatie ben ik aan de slag gegaan om een leven op te bouwen.

Lees meer »

Aan de dialyse door langdurig lithiumgebruik »

Onderstaand ervaringsverhaal is ingezonden door een lezer. Hij waarschuwt ermee voor ernstig nierfunctieverlies door lithiumgebruik en benadrukt dat, zoals in zijn geval helaas is gebeurd, ook na beëindigen van de behandeling het nierfunctieverlies kan doorzetten. We hebben het artikel geanonimiseerd maar de namen van de instelling en de bedoelde psychiater zijn bij de redactie bekend. "In 2001 was ik onder behandeling van een psychiater bij een GGZ-instelling in Overijssel.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier