Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Innovatieprijs voor thuisdialyseplatform van Baxter

Door Redactie NierNieuws 

De 15e jaarlijkse Chicago Innovation Award is gewonnen door Baxter met het onlangs gelanceerde AMIA geautomatiseerde peritoneale dialysesysteem. Een PD-systeem dat op afstand kan worden beheerd via het internet. Er waren niet minder dan 643 inzendingen waaronder meerdere inzending op het gebied van e-health.

Baxters 'AMIA APD met ShareSource' is een cloud-gebaseerd zogenaamd telehealthplatform, ontworpen om peritoneale thuisdialyse te bevorderen. Het is het eerste en volgens de fabrikant enige APD-apparaat waarbij het mogelijk is het hele proces op afstand door een zorgverlener te laten begeleiden en volgen.

'We vinden het een eer dat ons systeem erkend wordt als een topinnovatie in Chicago - een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis van unieke oplossingen op de markt die het leven verrijken', zei Giuseppe Accogli, van Baxter Renal, bij de uitreiking.

Volgens Baxter is er bij het nieuwe systeem behalve de online veiligheid ook sprake van een veel intuïtievere technologie, waardoor meer patiënten in staat zouden moeten zijn zichzelf te dialyseren. Het systeem is sinds vorig jaar toegelaten in de VS en daar inmiddels in gebruik bij 400 patiënten. Sinds deze zomer is het apparaat ook beschikbaar op de Canadese markt. Over andere markten is nog niets bekend.

sterren Gepubliceerd: woensdag 16-11-2016 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • TheodŰr
    16-11-2016 07:58

    Eindelijk een doorbraak die ervoor kan zorgen dat PD onder bereik komt van meer mensen die thuis willen en nu kunnen dialyseren. Bovendien een extra ondersteuning die in deze tijden van E-Health ook verwacht mag worden.
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf Ė Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs Ä 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »


Innovatieprijs voor thuisdialyseplatform van Baxter

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier