Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Innovatieprijs voor thuisdialyseplatform van Baxter

Door Redactie NierNieuws 

De 15e jaarlijkse Chicago Innovation Award is gewonnen door Baxter met het onlangs gelanceerde AMIA geautomatiseerde peritoneale dialysesysteem. Een PD-systeem dat op afstand kan worden beheerd via het internet. Er waren niet minder dan 643 inzendingen waaronder meerdere inzending op het gebied van e-health.

Baxters 'AMIA APD met ShareSource' is een cloud-gebaseerd zogenaamd telehealthplatform, ontworpen om peritoneale thuisdialyse te bevorderen. Het is het eerste en volgens de fabrikant enige APD-apparaat waarbij het mogelijk is het hele proces op afstand door een zorgverlener te laten begeleiden en volgen.

'We vinden het een eer dat ons systeem erkend wordt als een topinnovatie in Chicago - een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis van unieke oplossingen op de markt die het leven verrijken', zei Giuseppe Accogli, van Baxter Renal, bij de uitreiking.

Volgens Baxter is er bij het nieuwe systeem behalve de online veiligheid ook sprake van een veel intuïtievere technologie, waardoor meer patiënten in staat zouden moeten zijn zichzelf te dialyseren. Het systeem is sinds vorig jaar toegelaten in de VS en daar inmiddels in gebruik bij 400 patiënten. Sinds deze zomer is het apparaat ook beschikbaar op de Canadese markt. Over andere markten is nog niets bekend.

sterren Gepubliceerd: woensdag 16-11-2016 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • TheodŰr
    16-11-2016 07:58

    Eindelijk een doorbraak die ervoor kan zorgen dat PD onder bereik komt van meer mensen die thuis willen en nu kunnen dialyseren. Bovendien een extra ondersteuning die in deze tijden van E-Health ook verwacht mag worden.
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »


Innovatieprijs voor thuisdialyseplatform van Baxter

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier