Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Hemodialyse in hotel in Paramaribo van start

Door Jeroen van Setten 

Vanaf morgen, 1 maart 2012, beschikt Paramaribo over een nieuwe locatie voor hemodialyse. In het RCC Zorghotel Paramaribo is namelijk een ruimte ingericht met 5 dialyseplaatsen waar zowel door inwoners van de stad als door toeristen kan worden gedialyseerd.

De combinatie van hotel en dialyse is natuurlijk vooral aantrekkelijk voor dialyseafhankelijke toeristen uit bijvoorbeeld Nederland. Voor in Nederland wonende Surinamers een uitkomst om hun moederland te bezoeken.

Het viersterrenhotel ligt op een mooie locatie aan de Surinamerivier en de dialyseruimte is ingericht met Nikkiso DBB-05 machines. De ruimte is voorzien van televisie en draadloos internet. Het hotel biedt verschillende excursies aan zodat partners zich tijdens dialyses niet hoeven te vervelen. De dialyse-unit is ingericht door het Nederlandse Cablon.

Alle informatie over het zorghotel en de dialyse is te verkrijgen bij RCR Zorgreizen in Driebergen

sterren Gepubliceerd: woensdag 29-02-2012 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • E.R. Wijngaarde, Enschede
  31-12-2012 11:08

  Onlangs ben ik langs geweest in het Rcr Zorghotel in Paramaribo om informatie op te vragen over hun dialyse centrum. Ik moet wel toegeven, het gebouw en inrichting ziet er indrukwekkend uit. Het enige wat mij alleen heel erg zorgen baat, is de kwaliteit van zorg. Zoals het word omschreven op hun site, de folders en hun promotie is ver van de werkelijkheid.

  Ik ben zelf niet patiënt en stond versteld van het kennisniveau over nieraandoeningen. Er was naast de normale verpleegkundige geen nierverpleegkundige aanwezig. Op de vraag wie de behandelende arts is werd doorverwezen naar een huisarts. Rondleiding werd verzorgd door een mevrouw, de algemeen manager die naar eigen zeggen ook hoofd verpleegkundige zou zijn.

  Qua professionaliteit, Hygiene en aanwezigheid van medische kennis is het zeer teleurstellend.

  Een goed plan, goede omgeving en gebouw maar gelet op de medische kennis en vertegenwoordiging een behandeling op eigen risico! Naar mijn gevoel doen ze maar wat.
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier