Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Geslaagde wetenschapsdag 2017

Door Redactie NierNieuws 

Afgelopen vrijdag vond in Bunnik de Wetenschapsdag 2017 plaats. Met meer dan 200 bezoekers, veel enthousiaste sprekers en veel nieuwe informatie is deze dag meer dan geslaagd te noemen.

'Boeiend', 'overtuigend verhaal', 'spraakmakende lezing': zomaar wat typeringen van de voordrachten die de 19 sprekers hielden. En dat gold zeker ook voor de najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie, die tegelijkertijd gehouden werd. Beide bijeenkomsten lieten duidelijk zien: nefrologie is een specialisme in beweging, waarin ontzettend veel gebeurt. Met meer dan 50 ingezonden abstracts was de strijd om de beste inzending bij de NFN bovendien spannend te noemen. Binnenkort hier een interview met Marloes Sol, winnaar van de tweede prijs.

Was u er niet bij, of wilt u juist nog even nagenieten? Foto's vindt u op onze facebookpagina. De dia's van de sprekers, voor zover zij die beschikbaar kunnen stellen, vindt u binnenkort op de site van de NVN.

De artikelen uit de eenmalige papieren NierNieuws publiceren wij deze week ook online.

sterren Gepubliceerd: maandag 16-10-2017 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Sophie Luderer, Nijmegen
    17-10-2017 09:23

    Het was zeker een interessante dag! Goede sprekers en boeiende onderwerpen voor een breed publiek.
    Raad het bij deze mijn collega-diŽtisten alvast aan om volgend jaar ook te gaan! Nu waren er helaas maar weinig diŽtisten, terwijl veel onderwerpen juist goed aansluiten bij ons vakgebied!
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf Ė Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs Ä 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »


Geslaagde wetenschapsdag 2017

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier