Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Geslaagde wetenschapsdag 2017

Door Redactie NierNieuws 

Afgelopen vrijdag vond in Bunnik de Wetenschapsdag 2017 plaats. Met meer dan 200 bezoekers, veel enthousiaste sprekers en veel nieuwe informatie is deze dag meer dan geslaagd te noemen.

'Boeiend', 'overtuigend verhaal', 'spraakmakende lezing': zomaar wat typeringen van de voordrachten die de 19 sprekers hielden. En dat gold zeker ook voor de najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie, die tegelijkertijd gehouden werd. Beide bijeenkomsten lieten duidelijk zien: nefrologie is een specialisme in beweging, waarin ontzettend veel gebeurt. Met meer dan 50 ingezonden abstracts was de strijd om de beste inzending bij de NFN bovendien spannend te noemen. Binnenkort hier een interview met Marloes Sol, winnaar van de tweede prijs.

Was u er niet bij, of wilt u juist nog even nagenieten? Foto's vindt u op onze facebookpagina. De dia's van de sprekers, voor zover zij die beschikbaar kunnen stellen, vindt u binnenkort op de site van de NVN.

De artikelen uit de eenmalige papieren NierNieuws publiceren wij deze week ook online.

sterren Gepubliceerd: maandag 16-10-2017 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Sophie Luderer, Nijmegen
    17-10-2017 09:23

    Het was zeker een interessante dag! Goede sprekers en boeiende onderwerpen voor een breed publiek.
    Raad het bij deze mijn collega-diŽtisten alvast aan om volgend jaar ook te gaan! Nu waren er helaas maar weinig diŽtisten, terwijl veel onderwerpen juist goed aansluiten bij ons vakgebied!
Wisselwerking: Social distancing nieuwe stijl

Lachen is gezond. Ook in coronatijd is het belangrijk om te blijven lachen. Humor kan kracht geven bij stress en onzekerheid. Daarom een grappige column over social distancing op onverwachte wijze in de nieuwste Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN).

En verder: veel aandacht voor de impact van corona op nierpatiënten. Maar ook informatie over andere onderwerpen, zoals wat een podotherapeut voor dialyse- en diabetespatiënten kan betekenen. U kunt Wisselwerking lezen door een abonnement te nemen, een proefnummer aan te vragen of lid te worden van de NVN: https://www.nvn.nl/nieuws/en-toen-was-er-corona/ Via voorgaand linkje kunt u eveneens de column over social distancing lezen. De nieuwe uitgave verschijnt donderdag 16 april.

Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten »

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen. Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »


Geslaagde wetenschapsdag 2017

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier