Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Filmer Peter de Bont overleden

Door Redactie NierNieuws 

Bron: LinkedIn

Afgelopen week overleed, enkele dagen voor zijn 61ste verjaardag, director of photography Peter de Bont. De Bont was korte tijd daarvoor gestopt met zijn dialysebehandelingen. Dat heeft de Netherlands Society of Cinematographers bekend gemaakt.

De Bont was de 12 jaar jongere broer van filmer-regisseur Jan de Bont. Hij werkte ook regelmatig samen met zijn broer aan diverse producties. Als director of photography werkte hij aan talloze nationale speelfilms en tv-series, waaronder 'Baantjer'. Als operator en assistent was hij betrokken bij producties als 'The Jewel of the Nile', 'Flesh and Blood' en 'Shining Through'.

In 1985, kort na de opnamen van 'Flesh and Blood' met Rutger Hauer, onderging Peter de Bont een niertransplantatie waar hij lange tijd plezier van had. Maar helaas raakte hij weer aan de dialyse. De Bont was daardoor ook al enige tijd niet meer aan het werk. De bijwerkingen, complicaties en de uitzichtloosheid van de situatie brachten hem ertoe de behandelingen te staken.

sterren Gepubliceerd: zondag 17-07-2016 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Yvonne de Boer, Bussum
  21-07-2016 14:05

  Familie en vrienden wens ik veel sterkte. In de tijd dat peter en ik samen voor film en televisie werkten, herinner ik mij hem als een innemende man en een goeie vriend. Peter het ga je goed, Yvonne

 • Anna, Amsterdam
  19-07-2016 10:35

  Ik heb veel respect voor deze -zeker niet gemakkelijke- levensbeslissing. M.i. is niet de lengte van het leven zo zeer belangrijk maar wel de kwaliteit van het leven; uit elke dag halen wat er in zit en niets uitstellen tot later!
  Voor veel nierpatienten is dit een dilemma; doorgaan met de behandeling tot je er letterlijk bij neer valt of vroegtijdig de beslissing nemen dat het genoeg is.
  Dit is zeker een discussie onder nierpatienten EN hun familie waard!
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »


Foto: Sean P. Anderson, <a href='http://creativecommons.org/licenses/by/2.0' title='Creative Commons Attribution 2.0' target='_blank'>Wikipedia</a>

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier