Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Filmer Peter de Bont overleden

Door Redactie NierNieuws 

Bron: LinkedIn

Afgelopen week overleed, enkele dagen voor zijn 61ste verjaardag, director of photography Peter de Bont. De Bont was korte tijd daarvoor gestopt met zijn dialysebehandelingen. Dat heeft de Netherlands Society of Cinematographers bekend gemaakt.

De Bont was de 12 jaar jongere broer van filmer-regisseur Jan de Bont. Hij werkte ook regelmatig samen met zijn broer aan diverse producties. Als director of photography werkte hij aan talloze nationale speelfilms en tv-series, waaronder 'Baantjer'. Als operator en assistent was hij betrokken bij producties als 'The Jewel of the Nile', 'Flesh and Blood' en 'Shining Through'.

In 1985, kort na de opnamen van 'Flesh and Blood' met Rutger Hauer, onderging Peter de Bont een niertransplantatie waar hij lange tijd plezier van had. Maar helaas raakte hij weer aan de dialyse. De Bont was daardoor ook al enige tijd niet meer aan het werk. De bijwerkingen, complicaties en de uitzichtloosheid van de situatie brachten hem ertoe de behandelingen te staken.

sterren Gepubliceerd: zondag 17-07-2016 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Yvonne de Boer, Bussum
  21-07-2016 14:05

  Familie en vrienden wens ik veel sterkte. In de tijd dat peter en ik samen voor film en televisie werkten, herinner ik mij hem als een innemende man en een goeie vriend. Peter het ga je goed, Yvonne

 • Anna, Amsterdam
  19-07-2016 10:35

  Ik heb veel respect voor deze -zeker niet gemakkelijke- levensbeslissing. M.i. is niet de lengte van het leven zo zeer belangrijk maar wel de kwaliteit van het leven; uit elke dag halen wat er in zit en niets uitstellen tot later!
  Voor veel nierpatienten is dit een dilemma; doorgaan met de behandeling tot je er letterlijk bij neer valt of vroegtijdig de beslissing nemen dat het genoeg is.
  Dit is zeker een discussie onder nierpatienten EN hun familie waard!
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


Foto: Sean P. Anderson, <a href='http://creativecommons.org/licenses/by/2.0' title='Creative Commons Attribution 2.0' target='_blank'>Wikipedia</a>

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier