Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Een jaar vakantiedialyse in Benidorm

Het vakantiedialysecentrum in Benidorm bestaat alweer ruim een jaar. In september 2010 opende IMED Levante haar deuren voor dialysepatiënten die van een onbezorgde vakantie of overwintering aan de Costa Blanca genieten. De geheel nieuwe afdeling is voorzien van de nieuwste technologie en apparatuur en staat garant voor een zeer veilige dialyse.

In het dialysecentrum aan de Costa Blanca staan de patiënt en zijn wensen centraal. Een zeer enthousiast team met jarenlange ervaring met vakantiedialysepatiënten staat klaar om hun patiënten een onvergetelijke vakantie en zo prettig mogelijke dialyse aan te bieden. Veel patiënten blijven terugkomen naar dit centrum. De sfeer is er zeer gemoedelijk en er is geen taalbarrière omdat er gewerkt wordt met Nederlands sprekend personeel.

IMED Levante geeft graag meer uitgebreide informatie over de vakantiebestemming, de accomodatie, de medische zorg en de dialyses. Veel informatie is te vinden op de website www.dialyseinspanje.nl.

sterren Gepubliceerd: woensdag 19-10-2011 | Nog geen reacties
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier