Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Een gratis lot uit de loterij Grijp vandaag uw kans

De Opvatting van Yvette van der Schaaf

Orgaandonatie is een zeldzaam goed. Nog geen 3 procent van alle overledenen komt in aanmerking als orgaandonor. En minder dan 10 procent van die gelukkigen valt na overlijden ook daadwerkelijk in de prijzen.


Kortom: een lot uit de loterij. 
Met een kleine winstkans.

Pech voor uw goede bedoelingen.
Maar nog veel meer voor de patiënten op de wachtlijst voor orgaandonatie. Door een verdubbeling van het (kleine) aantal beschikbare organen zou hun wachttijd halveren. En belangrijker, het risico dat zij overlijden voordat het levensreddende orgaan beschikbaar komt vermindert wezenlijk.
Deze patiënten zelf zijn helaas machteloos om hun kansen te doen keren. Maar u hebt die mogelijkheid wel. 

Uw winstkans groeit namelijk alleen al door u in het donorregister te laten registreren. Simpelweg door vastlegging van uw eigen besluiteloosheid 'mijn nabestaanden beslissen' vergroot u uw winstkans. Vastlegging vooraf van uw bereidheid om na uw dood organen te doneren verdubbelt uw kansen zelfs: een tweede gratis lot. Anders gezegd: een goede daad die u geen geld kost en nauwelijks tijd. Maar voor patiënten op de wachtlijst levert dat wel degelijk iets essentieels op: een langere levensverwachting en een betere kwaliteit van leven.

Een win-win situatie.
Een kans om te grijpen. 

Laat u daarom vandaag nog als donor registreren.


De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen die worden gepubliceerd in de rubriek De Opvatting. Bijdragen voor De Opvatting kunt u sturen naar: redactie@niernieuws.nl

sterren Gepubliceerd: maandag 06-02-2012 | Nog geen reacties
'Het CoŲrdinatieteam Corona volgt de adviezen op de voet'

Onderstaande inzending is een reactie op de ingestuurde opvatting van Tony de Ronde, die stelt dat de huidige maatregelen binnen dialysecentra onvoldoende bescherming bieden tegen besmetting met COVID-19. Zijn bijdrage leest u hier.

De Corona-pandemie heeft voor iedereen in Nederland, en zeker ook voor dialysepatiënten, grote gevolgen. Het meerdere malen per week een dialysecentrum bezoeken is onder die omstandigheden best spannend, maar ook noodzakelijk. Dialysecentra in Nederland doen hun uiterste best om de overdracht van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Daartoe zijn diverse maatregelen genomen, waaronder: 

Lees meer »

Aanpassing van coronamaatregelen in dialysecentra is hard nodig »

De Opvatting van Tony de Ronde Dat COVID-19 verregaande consequenties voor nierpatiënten kan en zal hebben, is duidelijk. Op dit moment worden er bijna geen niertransplantaties meer gedaan, en dialysecentra zijn een potentiële haard van infecties. De Nederlandse Federatie voor Nefrologie heeft een Landelijk Coördinatieteam voor COVID-19 in het leven geroepen, en redelijk op tijd, op donderdag 19 maart, op hun site de COVID-19 aanbevelingen voor nierpatiënten gepubliceerd.

Lees meer »

'Stoppen met roken ook beter voor je nieren' »

Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je nieren. Inmiddels zijn er voldoende onderzoeken die een verband tussen roken en een verslechterende nierfunctie aantonen. Volgens twee medewerkers van het medisch centrum van de Universiteit Gent (België) roept dit resultaat twee vragen op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier