Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

EDTNA/ERCA congres 2018

Door Redactie - Ingezonden mededeling 

Wanneer: zaterdag 15-09-2018 t/m dinsdag 18-09-2018

Van 15 tot 18 september 2018 vindt het EDTNA/ERCA (European Dialysis Transplantation Nephrology Association / European Renal Care Association) congres 2018 plaats in het Italiaanse Genua.

De EDTNA/ERCA is een internationale vereniging voor verpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werk en technici, werkzaam in de nefrologie. Eigenlijk alle nefrologie-professionals behalve artsen, die hun eigen congres hebben, vinden hier hun internationale platform voor multidisciplinaire kennisontwikkeling. De EDTNA/ERCA is opgericht in 1971 met als doelstelling de zorgverlening aan nierpatiënten te verbeteren. Dit omvat alle aspecten van preventie en vroegtijdige opsporing van chronische nierinsuffiëntie tot management en behandeling zoals dialyse, transplantatie, ondersteuning en begeleiding. De vereniging heeft op dit moment 1600 leden uit meer dan 70 landen.

Activiteiten EDTNA/ERCA
Om haar doelstelling te halen werkt de EDTNA/ERCA o.a. actief mee aan verschillende internationale verbeterprojecten die oplossingen kunnen bieden voor de problemen die zowel professionals als patiënten tegenkomen in de praktijk. Vaak worden deze projecten opgezet in nauwe samenwerking met internationale bedrijven. Daarnaast organiseert de vereniging ieder jaar internationale congressen over relevante onderwerpen in de nefrologie. De congressen worden voornamelijk bezocht door verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, diëtisten en technici werkzaam in de nefrologie.

Jaarlijks congres
De jaarlijkse EDTNA/ERCA-congressen zijn behoorlijk grootschalige evenementen, waar kennis, ervaringen en best practices uit de hele wereld samenkomen. Het congres van 2017 in Krakau, Polen werd bezocht door meer dan 1000 deelnemers uit 46 verschillende landen. Die tientallen presentaties, workshops en andere sessies konden bijwonen. In het decembernummer van 2017 besteedde het Magazine Dialyse en Nefrologie van de V&VN uitgebreid aandacht aan dit congres.

Congres 2018
Het volgende congres vindt plaats in Genua, Italië, van 15 tot 18 september 2018. Het thema is “Global Approach to Renal Care Innovation Balancing Compassion and Health Technologies”.
Deadline voor het insturen van abstracts is 28 februari 2018.

> Hier vindt u informatie over het indienen van een abstract
> Hier vindt u meer informatie over de vereniging

EDTNA/ERCA-congres 2018: 15 t/m 18 september 2018

Locatie: Porto Antico di Genova, Centro Congressi, Calata Molo Vecchio 1516128, Genoa, Italy

sterren Gepubliceerd: donderdag 08-02-2018
Bron: EDTNA/ERCA | Nog geen reacties
PD-simulator: goed idee, uitvoering laat te wensen over

OPENpediatrics is een online gemeenschap die wil stimuleren dat kinderartsen kennis over de zorg voor zieke kinderen met elkaar delen. Op hun website staan ook een aantal 'simulatoren': apps waarmee zorgprofessionals een bepaald aspect van pediatrische zorg kunnen leren en oefenen. Met één van de simulatoren kan peritoneale dialyse (PD) worden geoefend, en met een recentere hemodialyse (HD). De OPENpediatrics PD-simulator is onlangs geëvalueerd.

De PD-simulator bestaat uit een Flash applicatie met drie onderdelen:

Lees meer »

Geneesmiddel bij ernstige en zeldzame nierziekte in prijs verlaagd »

Minister Bruno Bruins heeft door onderhandelen een lagere prijs weten te bedingen voor eculizumab, dat voor de behandeling van atypisch Hemolytisch Uremisch Syndroom (aHUS) op dit moment uit de basisverzekering vergoed wordt. Eculizumab is het enige werkzame medicijn tegen aHUS. Het wordt sinds een aantal jaar vergoed, maar het Zorginstituut vond de prijs die de fabrikant vroeg eigenlijk te hoog. Het adviseerde de minister om toch te onderhandelen over de prijs.

Lees meer »

Studie transplantatie met HIV-nieren in VS van start »

Transplantatiecentra in de Verenigde Staten starten een meerjarige studie waarin ze onderzoek doen naar niertransplantaties waarbij zowel de donor als de ontvanger met HIV besmet zijn. Deze transplantaties zijn daar al vijf jaar toegestaan, maar dit is het eerste grootschalige onderzoek. Mensen met een besmettelijke aandoening, zoals HIV, kunnen in principe geen orgaandonor zijn. Sinds 2008 kan dat onder bepaalde voorwaarden wel.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.