Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Duitse voetbalbobo succesvol geopereerd aan nierkanker

Door Redactie NierNieuws 

De nierkankeroperatie van Clemens Tönnies, voorzitter van de raad van commissarissen van FC Schalke 04, is goed verlopen. Dat meldt de topvoetbalclub op zijn website.

Bij toeval werd ontdekt dat Tönnies een tumor in een van zijn nieren had. Gelukkig nog in een vroeg stadium, zonder uitzaaiingen. In het universiteitsziekenhuis van Freiburg is Tönnies behandeld door Wolfgang Schultze-Seemann, hoofd urologie, en chirurg dr. Przemyslaw Pisarski. Hun team heeft de tumor volledig kunnen verwijderen, zonder daarbij ook de nier uit te moeten nemen. De verwachting is dan ook dat Tönnies er verder niets aan overhoudt.

Omdat hij van zijn artsen zeker twee weken rust moet houden, is het de vraag of hij op 4 mei bij de jaarlijkse ledenvergadering aanwezig kan zijn. 'Ik vind het jammer dat ik op dit moment buiten gevecht gesteld ben, maar ik ben zeer opgelucht over het verloop tot nu toe,' zegt Tönnies daarover.

Toevallig speelt het team van Schalke dat in de Bundesliga uitkomt deze zaterdag tegen SC Freiburg.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 02-05-2014
Bron: Schalke 04 | Nog geen reacties
Overweldigende opbrengst benefietavond

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc.

De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken. Achter hen de zaal met tientallen tafels en een leger vrijwilligers dat stond te popelen de gasten te begeleiden en te bedienen.

Ron Brandsteder, gastheer op het podium, moest helaas beginnen met de vervelende mededeling dat Manuëla Kemp verstek moest laten gaan als gevolg van een struikelpartij. Gelukkig waren daar Monique en Suzanne Klemann voor de reddende assistentie en om te zingen natuurlijk. De gasten werden vervolgens getrakteerd op een avond vol lekker eten, strakke bediening en een keur aan optredens van topartiesten. Voor ieder wat wils: Dries Roelvink, een smartlappenkoor, Ellen ten Damme...

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »

Tien waardevolle tips om de hitte te overleven »

Het is heet, en dat blijft het deze week. Daarom opnieuw: tien tips om de hitte te overleven, door ons samengesteld in samenwerking met de nefrologie-afdeling van het Meander MC in Amersfoort. En daarbij besteden we natuurlijk speciaal aandacht aan nierpatiënten. DOEN: meer drinken. Ook met een vochtbeperking of als dialysepatiënt kun je bij deze hoge temperaturen wat meer hebben. Denk aan 250 ml (twee kleine glaasjes) per dag.

Lees meer »


Duitse voetbalbobo succesvol geopereerd aan nierkanker

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier